Повечето клиенти се объркват, когато трябва да изберат нова входна врата. Те не знаят към какъв модел да се насочат, защото не са наясно с предимствата и недостатъците им. За да се постигнат най-добри резултати, трябва да се спазят много изисквания. Освен това, всеки клиент има свои собствени предпочитания. Едни искат вратата им да бъде от масив, други предпочитат тя да е алуминиева, а трети уцелват в десетката, избирайки блиндираните врати.Те знаят много добре, че това е най-добрата комбинация между качество, цена и външен вид.
Блиндираните врати се установиха твърдо на пазараната обстановка, поради желанието на хората да имат по-добра защита в домовете си. Цените им са различни, според екстрите, с които са оборудвани. Въпреки това, всеки ден те намаляват, защото са масови и предпочитани, а конкуренцията е много голяма. Търсенето на този тип врати е толкова мащабно, че води до много и постоянни промени в цените, а разнообразието става още по-голямо.
В България се наблюдава тенденция в разпродажбата главно на блиндирани врати, които са направени от два метални листа с различна дебелина, между които има изолационен пълнеж. Той най-често се прави под формата на пчелна пита, защото това води до постигане на по-голяма устойчивост на натиск и повече здравина.
Заключващите механизми също са много важни, защото от тях зависи останалата част от защитата, която предлага вратата. Те могат да бъдат управлявани от различни на брой механизми, които вършат работата на регулатор на активните шипове, влизащи в касата. Когато вратата е в затворено положение, те свързват касата с крилото и по този начин то става непревземаемо.
Повърхностния слой на блиндираните врати има различни вариации, според нуждите на клиентите. Вече не е нужно да се търси компромисен вариант между качеството, цената и добрия външен вид. Блиндираните врати предлагат всички тези предимства в един продукт. Цените са достатъчно достъпни, а моделите много разнообразни, така че със сигурност всеки може да намери това, от което се нуждае най-много. Инвестицията в такъв продукт не се прави често, затова е добре да се наблегне най-вече на качеството.