Предназначението на входната врата не е само да краси дома, но и включва качества като защита от нападения, изолиране от външни въздействия. Безпроблемното използване също не бива да се подценява! То изключва инциденти като блокаж на системите за отключване и невъзможност за излизане или влизане на ползвателите на дома.

Трябва да бъдем внимателни при избора на врата, тъй като тя играе важна роля при опазването на имуществото ни и собствената ни сигурност. Едно добро решение в този случай е поставянето на блиндирана входна врата. Тя има подсилена метална конструкция, усилващи сигурността и изолацията на крилото – елементи, които свеждат възможността за проникване до минимум. Особено голямо внимание при производството на тези предпочитани модели, се обръща и на заключващите им механизми. Повечето от тях имат поне по две независими заключващи системи, секретни патрони, вътрешни резета (невидими от външната страна на крилото). Обикновено ключалките са посигурени с бронировка, изключваща разпробиване или чупене. Всичко това затруднява опитите за влизане с взлом многократно.

Съвременните блиндирани входни врати в София имат здрави метални каси, които се поставят стабилно на стената, а крило им съдържа метални листове. Монтажът на тези врати е много важен. Правилното и професионално монтиране оказва голямо внимание на крайния резултат. Процесът от взимане на размери за вратата, изработката ѝ, както и самият монтаж, изисква прецизност. При неспазване на спецификите му, е вероятно да възникне проблем при отваряне и затваряне, ако не на момента, то със сигурност след време. Целта е и да се предотвратят предварително каквито и да е опити за влизане с взлом чрез къртене или разбиване.

Съществуват различни видове и модели блиндирани входни врати – според външното покритие, цветовата гама, дизайна, детайлите, фризовката и т.н. Вратата трябва да създава усещане за масивност и сигурност, защото е доказано, че крадците избягват да разбиват блиндирани врати. Показателно е, че блиндираните врати не се деформират и биха устояли на условията за употреба.

Решението Ви да предприемете крачка към закупуване на блиндирана врата, трябва да е подплатено с информация за много показатели като заключващата система, изолацията, покритието, дебелина на метала. Най-добрият вариант е да се консултирате със специалист, за да сте сигурни в избора си.

Блиндирани входни врати
Отбелязана с:        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *