След като сте стигнали до избора на входната врата, значи ремонта е към своя край. Въоръжете се с време и търпение и започнете с обиколките из търговските вериги. Има огромно разнообразие на модели, производители, дизайн. Затова ще Ви е трудно да попаднете на Вашата врата още в първия магазин.

Няма да е лошо и само ще Ви е от полза, ако попитате Ваши близки, които са се сблъсквали с подобна покупка на блиндирани врати. Те ще Ви дадат полезни съвети за подходящите магазини и подробностите, за които да внимавате.

Внимавайте, обаче, със съветите на консултантите в магазините! Тяхната задача е да продават, независимо какво и на кого. Те ще помогнат да осъзнаете, че сте на точното място и няма да откриете толкова качествени и практични модели, които са създадени точно като за Вас. Когато разглеждате различните модели, помолете да Ви покажат разрез на крилото на избрания от Вас модел. Това се предлага от всяка фирма, която държи на имиджа си. Така нагледно ще можете да се запознаете със строежа на вратата, която сте си набелязали и ще можете да прецените дали е подходяща за Вас. Не се доверявайте само на външния вид на модела! Пробвайте мострата как се отваря и затваря, почукайте на нея, опитайте как се движат бравите, какъв е заключващия механизъм. Крилото трябва да е масивно и сравнително тежко, това е гарантира качеството ѝ.

Използвайте интернет пространството, за да прочетете повече мнения за фирмата и моделите, които произвежда. Все пак не приемайте всяко мнение за „чиста монета“. След всички направени проучвания и ако решите, че консултантът е компетентен, доверете се на препоръките му и изберете подходящата за Вас входна врата. Ако търсите врати в София, навярно разнообразието от магазини и сайтове в интернет, ще е по-голямо. Ако сте от друго населено място, също имате добри алтернативи, защото по интернет може да се поръчва отвсякъде. След като вземете решение за фирма изпълнител, продължете с избора на, крилото и бравата, а и материала.

За да направите подходящ и правилен избор, съобразен с Вашия дом, се ръководете от отговорите, които ще дадете на следните въпроси:

    1. Кое трябва да е водещо при закупуване на врата?
    2. До каква степен можете да правите компромис с качеството?
    3. Защо блиндирана врата, а не дървена?
    4. Колко ключалки са ви нужни?
    5. Какво покритие да изберете?
Важни съвети за покупка на блиндирана врата
Отбелязана с:        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *