След като сте стигнали до избора на входната врата, значи ремонта е към своя край. Въоръжете се с време и търпение и започнете с обиколките из търговските вериги. Има огромно разнообразие на модели, производители, дизайн. Затова ще вие трудно да попаднете на вашата врата още в първия магазин.

Хубаво е предварително да се допитате до ваши познати, които вече са правили подобна покупка на блиндирани врати. Те ще ви помогнат с полезни съвети за подходящите магазини и подробностите, на които трябва да обърнете внимание.

Внимавайте, обаче, със съветите на консултантите в магазините. Тяхната задача е да продават, независимо какво и на кого. Те ще ви накарат да осъзнаете, че никъде на друго място няма да намерите толкова качествени и практични модели, които са създадени точно като за вас. Когато разглеждате различните модели, помолете да ви покажат разрез на крилото на избраният от вас модел. Това се предлага от всяка фирма, която държи на имиджа си. Така нагледно ще можете да се запознаете със строежа на вратата, която сте си харесали и ще можете да прецените дали е подходяща за вас.

Не се доверявайте само на външния вид на модела! Пробвайте мострата как се отваря и затваря, почукайте на нея, опитайте как се движат бравите, какъв е заключващия механизъм. Крилото трябва да е тежко, препоръчва се вратата да е масивна. Това означава, че е качествена.

Използвайте интернет, за да прочетете повече мнения за фирмата и моделите, които произвежда. Все пак не приемайте всяко мнение за „чиста монета“.

След всички направени проучвания и ако, решите, че консултантът е компетентен, доверете се на препоръките му и изберете вашият модел входна врата. Ако търсите врати в София, навярно разнообразието от магазини и сайтове в интернет, ще е по-голямо. Ако сте от друго населено място, също имате добри алтернативи, защото по интернет може да се поръчва от всякъде.

След като сте се спрели на конкретна фирма, продължете с избора на материала, крилото и бравата.

За да прецените кое е подходящо за вашия дом, се ръководете от отговорите, които ще дадете на следните въпроси:

  1. Кое трябва да е водещо при закупуване на врата?
  2. До каква степен можете да правите компромис с качеството?
  3. Защо блиндирана врата, а не дървена?
  4. Колко ключалки са ви нужни?
  5. Какво покритие да изберете?
Важни съвети за покупка на блиндирана врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *