Всяка една стока има определен срок на годност и безпроблемна експлоатация, която производителят дава на потребителите. В гаранцията, точно и задължително се упоменава периодът, при който, ако възникне някакъв проблем, трябва да се отстрани. Когато обаче този период мине, отговорността за поддръжката пада изцяло върху купувача.

Поддръжка и срок на експлоатация

Всеки един модел врата притежава гаранционен срок. За входните блиндирани врати също ще Ви бъде предоставен такъв. През този период търговецът/производителят трябва да отстрани евентуални проблеми по вратата или по нейния монтаж.

За да служи една врата по-дълго време, трябва периодично да се смазват механичните части. На който и да е модел панти да се спрете, трябва да знаете, че неминуемо всичко ново има нужда от грижа и поддръжка, за да може да се радвате на тяхната функционалност. Проблемът с пантите е сред най-често срещаните. Според вида си те биват: осеви, летящи, лагерни. Най-често тяхната поддръжка се състои в смазването им със спрей, който е специално предназначен за това.

Видовете панти

  • Лагерните панти се използват при по-масивните интериорни врати. Те се фиксират при монтаж на вратата. В повечето случаи се използват при безфалцовите врати, които нямат точно определена посока на отваряне. Поддръжката им става лесно, като е необходимо да се напръскат със спрей или да се намажат с машинно масло.
  • Осевите панти са другите подходящи, за вътрешните врати . За тях трябва да изберем посоката на отваряне, още при закупуването на вратата. Неудобството при тях е, че не могат да бъдат регулирани във височина, тъй като идват разпробити в касата и крилото.
  • Летящите панти са най-практичните от всички модели, за които споменахме досега. Те се поставят на обществени сгради, където движението на хора е доста голямо. Често биват поставяни на врати на офиси, заведения за хранене и други. При тях структурата е различна и експлоатационният период е повече.

Преди да закупите врати, попитайте за гаранционния им срок и какво покрива точно той. Задавайте въпроси и изисквайте договор! Всичко това ще Ви успокои за крайния резултат и експлоатация.

Видове панти при интериорните врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *