Всеки член на едно домакинство трябва да се чувства комфортно и уютно в жилището, което обитава. В този ред на мисли, ние хората отделяме физически и финансови средства за ремонти, ново обзавеждане, черна и бяла техника, интериорни, блиндирани врати и т.н. – неща, които са необходими за нормалното ни съществуване. Но когато част от семейството е домашен любимец – котка или куче, замисляме ли се на него дали му е удобно и комфортно, от какво има нужда, добър живот ли води? Тази животинка е като нас, разликата е, че не носи доходи на семейството и не може да говори, за да си каже какво ѝ е и от какво има нужда.

Всеки стопанин обръща необходимото внимание на животинчето си, но дали всеки предоставя необходимия комфорт в дома, особено, когато жилището е апартамент и свободата му е ограничена. Замисляли ли сте се, че има специални вратички за тези любимци, които се монтират във вашите врати? Може би сега се сетихте за някой филм, където сте видели такива. Добрата новина е, че и в България вече се предлагат. Цената им не е висока и може да си позволите да ги монтирате и на входни врати. Предлагат се различни цветове, за да може да се съчетаят с цвета на интериорните ви врати и всичко да бъде естетически издържано. Другото предимство дори за вас е, че няма нужда постоянно да ставате и да отваряте вратите, за да влезе или излезе вашият любимец, т.е. комфортът и удобството е и за двете страни. Някои от тези мини вратички имат възможност да се заключват, т.е. ако искате да се уедините за момент, има възможност да ограничите достъпа на кучето или котката до вас.

Всичко изглежда много розово, но има и два недостатъка. Единият е, че ако няма да сменяте вашите врати, трябва да намерите много добър майстор, който да дойде да направи точните отвори и да монтира вратичките. Другият недостатък е ако имате вътрешна врата с голямо остъкление, защото няма да може да се осъществи тази идея за монтаж на мини вратичката. Вариантът това да стане, е да си закупите ново крило за интериорна врата, което да е остъклено в горната си част и по този начин да успеете да осъществите това, което сте намислили, като същевременно не нарушите цялостната визия на дома.

Вратичка за домашен любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *