Можете ли да предположите колко много разкриваме за самоличността си пред околните, само с нашата блиндирана врата? Освен да бъде красива предпазна мярка срещу нежелана намеса и преграда между дома ни и външния свят, тя и ще ни отличи от другите, благодарение на аксесоарите си. Вашата ексцентричност, различен вкус, подбор и съчетание на входната блиндирана врата, няма да останат незабелязани.
Обкова по вратите и особено дръжките за входната врата са последния детайл, който допълва и изгражда нейния завършен облик, а с това и първоначалната визия на дома.

Изявете творческия си гений като изберете блиндирана врата с различна и нестандартна форма.

Има различни видове дръжки за блиндирани врати, но подборът им за конкретен случай по-скоро зависи изцяло от вашия усет за стил. Един от вариантите за дръжки са целите такива, които се казват „шилд”. Заедно с патрона могат да бъдат в разновидности от 5 см, 7 см и 9 см, според дебелината на крилото.

Друг вариант за дръжки е разновидността „розетки”. Те са образувани от 2 отделни части – самата дръжка и отвора, в който влиза ключът. Имат същата функционалност като целите, но изглеждат по-нестандартно.

Двата вида дръжки се различават, като могат да бъдат леви и десни. Има значение и за какъв размер патрон са – 5 см, 7 см или 9 см.

Има и такива, които служат само за издърпване на крилото при затваряне. В повечето случаи са големи, в кръгли или геометрични форми. Те се поставят от външната страна на  вратата – извън жилището. Но не трябва да се забравят ключовете отвътре, защото вратата няма да може да се отвори отвън.

Интересни варианти са моделите тип топка, цветните дръжки, нестандартните и артистични модели.

Подходящи за домове и старинни сгради са дръжките и обков от ковано желязо. То придава автентичен,  артистичен и донякъде аристократичен вид на постройката.

Подберете Вашата дръжка за да внесете нотка лукс, индивидуалност и оригинална идея за входната врата на дома.

Избор на дръжки за блиндираната ни врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *