Интериорната врата не е просто врата. Най-важното нещо, свързано с нея, е всъщност това, което не е видимо, а именно вътрешността на крилото. Когато избирате нови врати, разбира се, трябва да подберете външен вид, който да е подходящ за Вашия дом, но също така да помислите за функциите на вратата.

Леката интериорна врата има сърцевина тип пчелна пита и е подходяща за стаи, където не се държи стриктно на високата звукоизолация. Ако обаче искате да намалите шума между стаите, е по-удачно да помислите за вариант масивна врата, може би дори в комбинация с уплътнителна лента.

Когато не виждате нещо, а го чувате, е объркващо и плашещо, нали? Една плътна вътрешна врата заглушава шума и може да бъде подходяща за помещения, като тоалетна, детска стая или перално помещение. Масивната врата струва малко повече от леката врата, но е налице звукоизолиращият ефект.

Добре е да знаете за интериорните врати

Изборът от материали, цветове и функции са повече, когато избирате солидна врата. Солидната интериорна врата в комбинация с каса с уплътнение има значително по-висока шумоизолация от леката със стандартен пълнеж. В този случай търсете масивна врата или такава с пълнеж перфорирано ПДЧ. Това придава, освен звукоизолация на крилото, но и допълнителна здравина.

Забравете за плъзгащите врати. Освен ако не е със специална конструкция, тя не блокира шума.

Врати, с които да живееш

Когато избирате нови интериорни врати, добре внимавайтеимайте, че тяхната употреба ще бъде в продължение на много години. Може да е добра идея да избирате висококачествени продукти с функции като намаляване на шума, комфорт и стилен завършек. Не забравяйте за касата – звуците лесно преминават през пролуките, затова може да е подходящо да завършите касата с уплътнение, така че вратата да спира звука.

Това, което трябва да имате в предвид, при подмяната на касите, е, че стените могат да варират в дебелина. Поинтересувайте се за правилния размер.

Избор на интериорната врата според конструкцията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *