Когато решите да избирате интериорна врата за банята си, трябва да се съобразите с цялостния стил на помещението.

Има различни видове материали, от които може да бъде изработена интериорната врата – стъкло, алуминий или пък от дърво. Разбира се, вратата трябва да бъде съобразена и с цветовите предпочитания според интериора на цялото жилище.

  • Стъклената врата за баня обикновено се избира заради водоустойчивостта й, разнообразието от модели и класата, която придава на помещението. Стъклото е материал, който не само е перфектното решение за баня, но и придава стил на интериора. Ако се спрете на такъв вид врата, то знайте, че се изработват от стъкло, което е двойно с дебелина 8 мм и е допълнително закалено. Това придава допълнителна здравина на изделието. При закаляването стъклото на тази интериорна врата се подлага на високотехнологична обработка, като по този начин, при счупване, няма да има никакви остри ръбове. Освен всичко останало, това ни дава сигурност и по-голяма безопастност.
  • Дървената интериорна врата за банята е по-плътна и осигурява добра звукоизолация. Обикновено се изработва от HDF и е с дебелина на крилото 4 мм. Имайте предвид, че HDF-а се влияе и деформира, ако е подложен на влага. Ако, обаче, имате душ кабина, вана или душ, които са надалеч от вратата, то няма място за притеснение. Вратата може да е в същия стил като всичките Ви интериорни врати – в същите цветове и модели. По този начин визуално помещенията ще изглеждат обединени и завършени.
  • Алуминиевата врата за баня е перфектният избор, ако вратата ще се облива постоянно от вода, т.е. душът е разположен в близост до вратата. Алуминиевата врата е най-малко податлива на вода и влага. Дизайнът може да е бяла с термопанел или пък в друг цвят. Изборът тук също е голям – венге, светъл дъб, орех, златен дъб. Към всички модели алуминиеви врати може да добавите и огледало, което може да е както едностранно, така и двустранно.

Не забравяйте, че при избор на врата, експертите в шоурумите могат да Ви помогнат с безплатна консултация, за да може изборът Ви да е най-правилният.

За да бъдете винаги от правилната страна – изберете мечтаната врата!

Избор на интериорна врата за баня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *