По-добре се обърнете към монтажник още преди закупуването на интериорна врата, за да се измери правилно отвора, да получите съвет за това какви врати и материал са  подходящи в конкретния случай, като в същото време, майсторът ще  може да направи правилна преценка за обема на работата и да определи нейната стойност.

Как сред многото предложения да изберете най-добрия майстор за вашите интериорни врати в София? На какво трябва да обърнете внимание при избора на първо място, и кои качества са второстепенни?

Тези въпроси не са толкова прости, а отговорите им далеч не са еднозначни. Рекламирайки услугите си, монтажниците са съсредоточени върху:

1)професионализъм;

2)наличието на професионални инструменти;

3)опит

Под професионализъм ние разбираме наличието на специално образование, подкрепено от практически знания, умения и способности. Неправилно ще бъде да назовем професионалист човек, който  иска и умее да монтира врати, въпреки липсата на теоретично обучение в областта на дървесина и свойствата на материалите, разпределение на натоварването на носещи конструкции и други основи на дърводелския бизнес , който не може да предвиди някои от особеностите, че в бъдеще може да възникнат различни проблеми. Например, дървото може да набъбне или да се деформира. Въпреки това, само теоретично обучение е малко, професионалист  е човек, който не само има образование по специалността, но също така прилага своите знания и на практика.

Един добър майстор може да рационализира процеса на монтаж, като по този начин спестява време, ресурси и предотвратява проблеми, които биха могли да възникнат в бъдеще, поради неправилен монтаж.

Професионалистите държат на своята репутация, така че винаги дават гаранция за работата си, когато монтират врати. В разговор с монтажника, когато стане въпрос за врати София, уточнете как ще се постави вратата и го помолете да опише накратко процеса на монтаж стъпка по стъпка.

Що се отнася до наличието на професионални инструменти, те със сигурност са важен критерий при избор на монтажник. В допълнение, наличието на инструменти показва сериозното отношение към работата. Това е вид застраховка от аматьори. В крайна сметка, човек който не се занимава с професионален монтаж на врати, няма да закупи специфичното за този вид дейност оборудване, което понякога е доста скъпо.

Изяснихме това, на което би трябвало да разчитате на първо място при избора си. Приятен бонус може да бъде измерването на отворите безплатно или изхвърлянето на строителни отпадъци след монтажа. Но не се основавайте на желанието да  спестите пари.  Може да се окаже, че това вече е включено в цената. Понякога качеството на монтажа не отговаря на нивото на заплащането, като в този случай, предложения бонус е маркетингов ход –някои хора обичат да продават нещо, което не е много добро, но в „красива опаковка”.

Именно поради тези причини, ние ви съветваме да не гоните ниска цена: неуспешният монтаж може да доведе до това, че новите врати да бъдат безвъзвратно повредени.

Всичко, което се отнася до ценообразуването за този вид услуга, трябва да е ясно на клиента от самото начало. Искайте да ви се представи пълната ценова листа и да ви се обясни какви дейности ще се извършат във вашия случай. Това ще помогне да се избегнат изненади, когато цена се увеличи вследствие на непредвидена допълнителна работа.

Във всеки случай, изборът е ваш. И за да бъде правилен, опитайте се да съберете повече информация за монтажниците. Обадете се по обяви, проверете цените, попитайте приятели, прочетете отзивите в интернет!

Избор на майстор, който да постави интериорните ви врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *