Има ли мода при интериорните врати, по-специално за панелни жилища? Кое днес е модерно и кое не? Съвременният пазар е толкова богат и пренаситен, че бихте се затруднили, когато трябва да направите избор. Хубавото е, че има интериорни врати, които са готови и се поддържат в наличност и са на сравнително по-ниски цени, а също има и възможност за изпълнение на индивидуални поръчкови врати, които съответно са малко по-високо оценени.

Материали на изработка

На база материалите, които са използвани за изработка, за препоръчване са интериорни врати от стъкло. Днес стъклото е изключително модерен елемент в обзавеждането. То може да бъде с различна визия: матирано, прозрачно, с вложени всеобразни елементи, както и с принт от колоритни цветове и картини.

Не излиза от мода и дървесината. Направените от дърво вътрешни врати, са същински произведения на изкуството. Хората казват, че те са класика, която е вечна. Наред с този неостаряващ стил при тях, дървото внася и модерни линии в предпочитани и търсени от потребителите гами и дизайни. Накратко, модата на дървените врати е вечна!

От друга гледна точка, в последните години много модерни са интериорните врати с извити елементи. Тези варианти са изключително оригинални, уютни и имат строг индивидуализъм, за разлика от стандартното излъчване от прави линии и фигури.

​Удобство в отварянето

Модата се ръководи, не толкова от модела на врата, а от вида на отваряне. До болка са ни познати стандартните интериорни врати, през които всеки ден минаваме. Но забележете, че има и още варианти – сгъваемите и плъзгащите се врати. Те, в определени условия., могат да бъдат единственото практично решение. Производителите днес се стараят да поддържат конкуренцията по между си, а това ражда още по- сложни сгъваеми конструкции, без значение, дали се състоят от множество елементи на изработка. Важно е клиентите да са доволни от приложението на продуктите, които купуват.

Интериорната врата може да се произведе с едно или с две крила, но ако приоритет Ви е да спестите място, най-удачното решение в случая, ще бъде да си купите плъзгаща врата. Плъзгащият елемент прибира напълно крилото към стената при отваряне, а цялото място остава свободно. Има и такива маханизми за плъзгащите врати, за които е предвидено да влизат в предварително направени джобове в стените, които ги скриват напълно.

И накрая, не робувайте изцяло на модерните правила, а сложете на врати, които Ви допадат. Всеки иска да живее в апартамент с уникален и уютен интериор. Индивидуализма тук е най-важен! Знайте, че предлаганите продукти на пазара са толкова разнообразни и можете да проявите творчество, когато избирате своите интериорни врати!

Интериорните врати и модата при тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *