Покупката на врати е важна част от обзавеждането на дома, те внасят спокойствие и комфорт на стопаните му. От особена важност е избора на входна такава. По визия тя трябва да е съобразена с вкуса и стила на собствениците, но да не забравяме предназначението ѝ – преди всичко тя трябва да е надеждна и здрава.

Според нуждите и финансовите възможности, вратите могат да бъдат: дървени, метални, поцинковани, пожароустойчиви, алуминиеви и ПВЦ. В зависимост от това къде ще бъде поставена, се избира и материала, от който да е изработена.

Най-често се търсят блиндирани врати за апартамент или къща, а за тях се предпочитат все повече металните. От няколко години те се налагат на пазара и стават все по-търсени, за това вече има и голям избор на цветове, модели и варианти. Предлагат се в различни размери, като за стандартен за крило с каса е приет 90 см в широчина и 200 см във височина. Предлагат се в по-малки или по-големи размери на някои модели, за да задоволят клиенти с нестандартни отвори и да се спестят допълнителни корекции. В повечето фирми за врати приемат и поръчки по индивидуален размер, естествено отнема повече време за изработка и доставка в сравнение с тези, които са налични на склад, но пък в замяна ще получите врата според вашите нужди и предпочитания.

Предлагат се метални врати с фиксирани каси, подходящи за щоков монтаж. Най-често се избират за панелни жилища или там, където има много широки зидове,  защото при тях е възможно обличане на част.

 

Много често хората се спират на този вариант и заради цената, тя е много по-ниска от тези с регулируема каса. Металните врати с фиксирана такава са с первази от едната страна, могат да бъдат прахово боядисани или облечени с ПВЦ покритие в различни модели, което може да бъде в различни цветове. Моделите с регулируемата каса стандартно покриват зидове до 34 см, при нужда може да се поръча и уширение с по-голям размер. Моделите могат да бъдат с МДФ панели, които се предлагат лакирани или ламинирани, в различни шарки и цветове или прахово боядисани.

Изолациите, които се  предлагат за входните врати са: полипропилен, полиуретанова пяна, полистирен, пчелна пита или минерална вата. Като най-предпочитан и най-добре изолиращ материал сред изброените е минералната вата, нарича се още каменна вата. Тя е добър топло, звуко и пожароизолационен материал, затова е и най-предпочитан.

Какви варианти на входните врати се предлагат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *