граде авен вол

Правят се врати от така наречения комбиниран масив, т.е. залепен масив – бор и MDF лист, фурнировани с ценни и екзотични фурнири или еко-фурнири. Модата е субективна и мащабна категория. Модата живее в абсолютно всеки предмет: било то облекло, бизнес или мебели.

Енциклопедиите твърдят, че „модата“ е временното преобладаване на определен стил в културата. Има обаче доминанти, които никога не излизат от мода. Такива елементи на културата се наричат „класици“.

Дори сред интериорните врати има класически дизайни, които никога няма да загубят своята актуалност. Например врати от естествено дърво.

бяла интериорна врата на кухня

Модификации на интериорни врати

Съвременността представи огромна палитра от видове интериорни врати: от тези, които се вписват в минималистичен интериор, до силно декориран дъб за огромни къщи. Форматът на „вратичките“ е много „визуално по-функционален“ и по-оригинално се вписва в интериора, особено в ограничена зона. Такива входни портали обаче не са за частни помещения на къщата. Функции като топло- и шумоизолация не са част от „отговорностите“ на средния дял. Само някои скъпи интериорни „кулиси“ могат да се справят с такива задачи, но всякакви модерни фурнировани или масивни врати.

И така, какви са тенденциите за интериорните врати в модата днес?

Характерно е включването на врати в ориенталски стил в интериора, като се акцентира върху необичайни обзавеждане. Днес тенденцията за минимализъм също преобладава с внимание към текстурата на дървото. Модерният интериор „обича“ елементи от екзотични гори: американски орех, анегри, венге.

Интересна комбинация от дърво със стъклени крила в средновековен или модерен стил. Например, в минималистичен интериор, такива врати ще станат акцент и красиво заливат светлината на стаята, като витражи на готически храмове. Между другото, напълно стъклени врати също са популярни: огледални, прозрачни, цветни, гофрирани, матови или мозаечни. Стъклените врати изглеждат красиво рамкирани от алуминий или дърво.

Друг вариант са двустранните интериорни врати. Такива врати са не само удобни, но и добавят разнообразие в интериора. Вратите от всяка страна са различни и не е необходимо да се набива мозъкът как да изберем комплект в един „жанр“. Външната част може да бъде избрана за интериора на една стая, а вътрешната за друга. Оказва се интересен микс от стилове.

Какви интериорни врати са на мода сега?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *