Предлаганите модели на пазара са изключително много. Различават се по цвят, дизайн, изработка, материал и т.н. Изобилието от модели налага жестока конкуренция на пазара, поради което критериите при избор на подходящия модел врата са завишени до “n”-та степен.

Съвременните блиндирани врати имат забележителен външен вид, който може да се доближи до различни естествени материали на изработка, за които дори и не сте предполагали. Доскоро познатите ни обикновени модели, вече са “дегизирани” с изключително богато видово и цветово разнообразие.

Външният вид е от голямо значение за привличане на клиентите, но за запазване на вниманието им е необходимо и още нещо, а именно качество. Моделите са структурирани така, че да издържат на големи физически натоварвания, което е крайно необходимо за сигурността и затрудняване на достъпа до помещението (къща, апартамент, офис и т.н.), в което е поставена вратата. За да е стабилна входната врата, не е необходимо да е изработена изцяло от метал.

Съвременната  изработка на врати конструира крилото на вратата (отваряемата част) по начин, който позволява  използване на определено количество метал. За оформяне на конструкцията на вратата обикновено се използват по два метални листа, които затварят определено пространство между тях. Запълването се извършва с поставяне на различен по вид изолационен материал, който допълнително подсигурява  конструкцията от огъване, вдлъбване и други нежелани процеси. Метални профили с различна структура и дебелина могат да се поставят и във вътрешността на самото крило.

От гледна точка на заключване, когато даден модел е изложен на пряк достъп от страната на нарушителите, е по-лесно проникването вътре в дома. Заключващата система трябва да е достатъчно подсигурена и за клиентите да няма никаква доза безпокойство или съмнение относно нарушаване на неприкосновеността им чрез влизане с взлом.

Какво да търсим и на какво да наблегнем, когато избираме блиндирана врата?
Отбелязана с:        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *