Входната врата заема централно място в нашия дом. Освен основната й функция, тя определя организацията и по-нататъшната декорация на нашето жилище. Входната врата е най-голямата като размер от останалите врати, което определя нейната важна и значима роля. Тя е лицето и обликът на нашия дом. Ето защо трябва да направим така, че тя да изглежда привлекателно, солидно и отличаващо се.

Най-важното, което трябва да проверим за входната врата

Най-важно е входната врата да ни дава  необходимата сигурност. Материалът, от който е изработена, е нужно  да издържа на сила, натиск, удар. Той трябва да е достатъчно устойчив срещу взлом и кражба. Подходящи за изработката на врати са материали като, например, метал, МДФ, дърво, желязо и т.н. От значение е и пълнежът на вратата.

Една от функциите на входната врата е да защити дома ни, осигурявайки ни необходимата изолация от околната и обкръжаващата ни среда. Ако искате да спестите разходи от сметките си за отопление през зимата, изберете пълнеж като каменно-минералната вата, полистирен, ’’пчелна пита’’ и не забравяйте да обърнете внимание на уплътненията. За по-голяма степен на сигурност , избирайте врати с две независими заключващи системи. Това увеличава нивото на защита и при евентуална кражба  или нахлуване във вашия дом, забавя злосторниците. Производителите вече добавят и допълнителни резета, скрити ключалки, шипове, които да повишат сигурността на своите клиенти.

Разбира се, клиентите очакват всичко това да е съобразено с тенденциите в обзавеждането, различните модни течения в дизайна и индивидуалния вкус на всеки. На пазара се предлагат както нестандартни форми на фрезовка и орнаменти, така и много изчистени и семпли модели. Цветовата гама варира от бели, светли, през различни дървесни варианти до класическите тъмни нюанси на венгето. Според степента на защита, материалите, изолацията и устройството на касата, входните врати имат разнообразни цени.

Ако след всичко казано до тук сте взели решение за своята „нова” врата, не забравяйте, че тя се нуждае от качествен и надежден монтаж. Доверявайте се на ‘’проверени’’ фирми и лица, за да функционира правилно и по най-добрия начин Вашата входна врата.

Какво е необходимо да знаем за входната врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *