Ако искате жилището Ви да е напълно защитено, ще трябва да монтирате блиндирана врата на входа. Всички знаят, че най-доброто им качество е осигуряването на максимална безопасност за дома, но наясно ли сте как са структурирани и какво представляват те?

​ Съществени разлики между метални и блиндирани врати?

  • Външен вид

Повечето Вас може би ги мислят за разновидност на металните врати, но всъщност те нямат нищо общо с тях. Вярно е, че основата на блиндираните врати е съставена от метални листове, но освен тях имат и покритие от MDF и фурнир. Което им придава изключителен и запомнящ вид. В повечето случаи блиндираните врати имат слоеве естествен фурнир от дървесина, MDF, ламинат или са прахово боядисани.

  • Изолиращи качества

Освен тази разлика, ще отбележим и още един плюс, който ги отличава от наподобяващите ги метални врати, това е изолацията. В пространството между металните листове има пълнеж, от който до голяма степен зависи каква ще е топло и шумоизолацията. Тя осигурява, както ограничаване на шума, така и запазване на температурата в жилището.

  • Стабилност

Думите, които ги определят са „блиндирани“ и „бронирани“, които фактически означават едно и също. Тези наименования се използва за назоваването на непробиваеми плоскости, следователно здравите блиндирани врати са непробиваеми. Те представляват платна от стомана, които са закрепени на подсилена стоманена рамка. Относно здравината на вратата, по-големия брой стоманени листове гарантира по-голяма сигурност. Има една малка подробност – nе е добре блиндираната врата да е много тежка, за да не се повреждат бързо пантите ѝ. Стандартният размер блиндирана врата е най-добрият и универсален вариант.

  • Заключване

За да са максимално надеждни, те имат специално проектирани заключващи механизми, които предотвратяват нахлуването на крадци. Някоѝ от тях притежават и повече от един заключващ механизъм. Заключването е това, което пази дома Ви, а не толкова стоманата.

За да няма съмнение, че ще получите отличен и правилно направен монтаж, който ще Ви осигури максимална защита, ползвайте екип от специалисти. Всяка грешка при поставянето ѝ може да доведе до дефект, който пък ще обезсмисли поставянето на такава врата.

Какво представлява блиндираната врата?
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *