Ако искате жилището ви да е напълно защитено, ще трябва да монтирате блиндирана врата на входа. Всички знаят, че тези врати осигуряват максимална безопасност за дома, но знаем ли как са структурирани и какво представляват те? Повечето хора ги мислят за разновидност на металните врати, но всъщност те нямат нищо общо с тях. Вярно е, че блиндираните врати са изработени от метални листове, но освен тях имат и покритие от MDF и фурнир.

Според речниковото тълкуване думата „блиндирана“ е „бронирана“. Това обяснение се използва за назоваването на непробиваеми плоскости, следователно здравите блиндирани врати са непробиваеми. Те представляват стоманени листове, които са закрепени на подсилена стоманена рамка.

В пространството между металните листове има някакъв пълнеж – метал или друг материал, от който до голяма степен зависи каква ще е топло и шумоизолацията.

В повечето случаи блиндираните врати са покрити с фурнир от естествена дървесина, MDF, ламинат или са прахово боядисани.

Относно здравината на вратата, по-големия брой стоманени листове гарантира по-голяма сигурност. Има една малка подробност. Не е добре блиндираната врата да е много тежка, за да не се повреждат бързо пантите ѝ. Стандартният размер блиндирана врата е най-добрият и универсален вариант.

За да са максимално надеждни, тези врати имат специално проектирани заключващи механизми, които предотвратяват нахлуването на крадци. Някоѝ от тях притежават и повече от един заключващ механизъм. Заключването е това, което пази дома ви, а не толкова стоманата.

За да няма съмнение, че вратата ви ще бъде монтирана правилно и ще ви осигури максимална защита. Всяка грешка при поставянето ѝ може да доведе до дефект, който пък ще обезсмисли поставянето на такава врата.

Какво представлява блиндираната врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *