В процес на избор на интериорни врати, е препоръчително да знаете следното:

– В какъв ценови диапазон ще се разпрострете;

– Посоката на отваряне на вратите и всичко свързано с това;

– Какви изисквания имате по отношение на проектирането на вратите;

– Какви са размерите на вратите;

– Трябват ли ви допълнителни елементи със сходен на вашите интериорни врати дизайн?

Винаги имайте едно на ум, че най-висока цена ще срещнете при таблените врати, които с успех могат да извършват своите функции за декорация в дома ви. Всеизвестно е, че дървото е впечатляващо и не би могло да се сравнява с никакъв друг материал. Вратите, изработени от дърво, са издръжливи, а поддръжката им е лесна. За да ни служи дълго, една масивна врата е нужно да бъде изработена от качествен материал и да са спазени всички цикли при производството. Лаковото покритие, положено на крилото, също трябва да е качествено. Много от производителите слагат логото си на крилото на вратата като един вид гаранция за качеството.

В наши дни на пазара ще намерите и врати, произведени от композитни материали, наподобяващи дърво – предимно МДФ. Качествата им по нищо не отстъпват на качествата на естествения материал. Много по-евтини са и почти няма вероятност да се променят при влага. Цената им варира предимно от вида на фурнира, който се използва за декориране. При необходимост, имате възможност да се доверете на специализирана фирма в бранша с продажба и монтаж на врати. На такива места ще откриете невероятно разнообразие от видове и материали, а това ще допринесе за правилния ви избор.

Вратите, които нямат вътрешен пълнеж и са кухи, са с по-ниска цена. Те имат монолитни вътрешни панели. Необходимо е да се внимава при монтирането и почистването им, за да са в изправност по-дълго време. Американският тип врати са изработени с изкуствен фурнир, ламинирани покрития и грунд. Грундираните са най-висок процент на търсене сред пазара, поради възможността да бъдат оцветявани с всякакви бои. Най-популярните врати в София са от HDF материал, заради отличното съотношение между цена, качество и външен вид.

Какво трябва да знаем, когато избираме интериорни врати?
Отбелязана с:        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *