Когато избирате интериорни врати, трябва да знаете следното:

– В какъв ценови диапазон ще се разпрострете;

– Посоката на отваряне на вратите и всичко свързано с това;

– Какви изисквания имате по отношение на проектирането на вратите;

– Какви са размерите на вратите;

– Трябват ли ви допълнителни елементи със сходен на вашите интериорни врати дизайн?

Имайте предвид, че най-висока цена имат таблените врати, които успешно могат да служат за декорация в дома ви. Всеизвестно е, че дървото е впечатляващо и не би могло да се сравнява с никакъв друг материал. Вратите, изработени от дърво, са издръжливи, а поддръжката им е лесна. За да ни служи дълго, една масивна врата трябва да е изработена от качествен материал и да са спазени всички цикли при производството. Лаковото покритие, положено на крилото, също трябва да е качествено. Много от производителите слагат логото си на крилото на вратата като един вид гаранция за качеството.

Днес на пазара се срещат и врати, изработени от композитни материали, имитиращи дърво – предимно МДФ. Качествата им по нищо не отстъпват на качествата на естествения материал. Много по-евтини са и почти няма вероятност да се променят при влага. Цената им варира предимно от вида на фурнира, който се използва за декориране. При нужда, можете да се доверете на специализирана фирма за продажба на врати. Те предлагат голямо разнообразие от модели и материали, а това ще допринесе за правилния ви избор.

Вратите, които са кухи, са с по-ниска цена. Те имат монолитни вътрешни панели. Необходимо е да се внимава при монтирането и почистването им, за да са в изправност по-дълго време. Американският тип врати са изработени с изкуствен фурнир, ламинирани покрития и грунд. Грундираните са най-търсени на пазара, заради възможността да бъдат оцветявани с всякакви бои. Най-популярните врати в София са от HDF материал, заради отличното съотношение между цена, качество и външен вид.

Какво трябва да знаем, когато избираме интериорни врати?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *