Ще разгледаме няколко основни и ефективни начина как да поддържате ефективно и лесно своите врати след приключване на ремонт. След монтаж на новите врати или след пребоядисване на стените много често остават следи от боя и други строителни материали. В такива случаи почистването само с микрофибърна кърпа не е достатъчно. Бихте могли да почистите с влажна кърпа и ако е наложително да използвате препарат, който не е желателно да съдържа абразивни частици. Те нарушават покритието на новите врати. На пазара може да намерите специализирани препарати съдържащи пчелен восък, които перфектно се справят с почистването на вратите от HDF, MDF и ламинатните повърхности. Много е важно периодично да почиствате своите врати от прахта с микрофибърна суха кърпа.

Тъмните цветове на вратите се нуждаят от по-често почистване, понеже по тях често остават следи от пръсти при всеки допир. Лесно може да преборите тези отпечатъци с помощта на полиращи препарати специализирани за дървени повърхности. Не трябва да пропускате и обкова на вашите врати – почиствайте с антибактериален препарат вашите дръжки, тъй като благодарение на тях се пренасят най-често микроби. Използвайте препарати на спиртна основа или третирайте с антибактериален сапун и гъба.

Може да използвате и няколко безвредни и ефективни начина за почистване – познати и използвани през годините. Разтвореният ябълков оцет във вода е достъпен и лесен начин за почистване на всички повърхности на вашите интериорни врати. Когато почиствате стъклените части на вратите може отново да използвате оцет и вестник – така лесно ще почистите без остатъчни власинки по повърхността. Всички домакинства използвали вода и оцет за почистване на интериорните си врати, без значение дали са от HDF, MDF или с ламинатно покритие дават положителните отзиви за ефективността му, така че възползвайте се.

Ще допълним, че без значение дали ще се спрете на специализирани почистващи средства и препарати или доказаните във времето начини, не забравяйте да почиствате редовно своите врати!

Как бързо и ефикасно бихме могли да почистим своите интериорни врати?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *