Металните входни врати са чудесен вариант, когато искате жилището ви да е непревземаемо. Те са много по- устойчиви и надеждни от дървените врати. За разлика от дървените, обаче, някои метални врати имат лош външен вид и развалят естетическия вид на входа. Това може да се поправи като пребоядисате металната врата, така че да заприлича на дървена.

В тази статия ще ви разясня как да преобразите металната си входна врата в дървена без да променяте материала.

  1. Подготовка

За да е успешно начинанието ви, е необходимо да направите добра подготовка. Подгответе входната врата, която ще боядисвате, и мястото, където ще извършите тази процедура.  Преди да започнете да правите каквото и да било, постелете пода. Използвайте плат или специален полиетилен, който се продава в магазините и е подходящ за боядисване на входни врати, за да предотвратите цапането. Откачете вратата от пантите и я оставете на постланото място. Почистете повърхността с кърпа, напоена със смес от течен сапун и вода. Подсушете след почистването и махнете дръжките и пантите.

  1. Боядисване

По принцип металът се боядисва по-трудно, защото е гладък и съдържа естествено масло. Много важно е мястото, където ще се боядисва, да е идеално чисто. Използвайте четка за боядисване и се спрете на жълта базова боя. Старайте се да няма следи от четката, капки и петна Повърхността трябва да остане напълно гладка.

  1. Офорт

Офортът е силна вода, която се използва за гравиране на метална плоча. Нанесената основна боя трябва да изсъхне напълно, преди да започнете с нанасянето на следващия слой. Разбъркайте добре половин чашка от боята, която сте използвали за основа с 1/8 чаша вода до получаване на еднородна смес. Добавете една супена лъжица прегоряла охра и разбъркайте внимателно. Направете проба на малка площ, за да видите дали сте постигнали желания цвят. При положение, че цветът не ви харесва, можете да добавите допълнително охра. Тя променя цвета и го прави да изглежда като махагон. Ако сте получили желания цвят, започнете с боядисването от горната част на вратата. Боядисвайте с плавни движения и избягвайте стичането на боя. Продължете с боядисването на другата страна на вратата след като едната е добре изсъхнала.

  1. Край

След като вратата е изсъхнала добре и от двете страни, почистете и поставете обратно свалените предварително аксесоари. Вече имате съвсем нова врата, чиста, цветна и впечатляваща. Виждате, че пребоядисването на врати не е толкова трудно и няма да ви ангажира много. Няма нужда от услуги на специалисти. Проявете малко творчество и ентусиазъм и резултатът ще е налице.

Как да видоизменим входната си врата?
Отбелязана с:    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *