Красивата врата е една необходимост, способна да създаде забележителен и уникален стил за Вашия дом. Вратите са, понякога, незабележими и то не, защото не са атрактивни, а защото сме свикнали с тяхното присъствие. Всъщност, те имат голямо влияние на цялостното усещане в интериора на стаята. Явяват се като преграда, осигуряваща самостоятелност, но и определят стила на жилището.

Ако имате нужда и желаете да внесете промяна в една стая, то избора на врата е много важна стъпка. Какъв да бъде стилът, материалът, звукоизолацията, как да се отварят – това са само някои от въпросите, които трябва да се взимат предвид при купуване на интериорни врати. Имайте яснота и за необходимите Ви размери, защото и тук има стандарт, но и възможност за индивидуалност. Трябва да изберете този стил, цвят и покритие, което съвпада с Вашата индивидуалност, добавяща чар на дома Ви.

Някои от възможните стилове са:

image003

Плъзгащи врати – ще ги видите най-често стъклени или дървени. Те заемат минимално пространство, защото не се отварят. Има и плъзгащи врати, които действително се плъзгат не по дължината, а в стената. Те са стил от „старата школа”, които наскоро се върнаха с трясък. Страхотен избор са за помещения, в които вратата рядко се затваря.

Френските врати придават драматичен почерк към всяко жилище. Тяхната конфигурация е от две крила, инсталирани от двете страни на строителния отвор, като се отварят в противоположни посоки. Те добавят блясък в пространството. Използват се в помещения, които са предназначени за офиси, големи спални, музикални зали и др.

Избора на материал за врати се ръководи от два аспекта – цена и стил.

  • Направените от масив врати, са за хора, които обичат природата. Те са забележително здрави и имат приятен естетичен външен вид. Макар и да са един скъп вариант, са желани от голям брой потребители.
  • Направените от фурнир врати, предлагат огромно разнообразие от дървесни видове: дъб, орех, череша и др. Те придават класически вид на дома. Допринасят да се подчертае индивидуалността на съответното помещение.
  • Лaминиpaнитe интepиopни вpaти добиват все по-голяма популярност. Причините са много. Те запазват своята красота и добър външен вид, независимо от външните въздействия. Поддържат се лесно. Практични и достъпни са като цена.

Днес на пазара има огромно разнообразие от модели, форми и материали, което позволява да се задоволи и най-претенциозния вкус.

Как да изберем интериорна врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *