bannerdoors1

Има огромно разнообразие от блиндирани врати. Различните модели и цветове могат да задоволят и най-взискателните вкусове!

Важното, при избора на блиндирана врата, е каква заключващата система има, на колко места влизат шиповете при заключване и има ли пасивни шипове.

Ако търсите по-голяма защита, има ли заключващата система бронировка на патрона? Трябва да вземем под внимание и колко е дебел самият метал! Разбира се, е важно и каква изолация има входната врата. За да изберете най-подходящия модел врата е необходимо да се запознаете с пълнежите за шумо- и топлоизолация.

Видове пълнежи за блиндирани врати

    • вратаПървият вид пълнеж е полистирен /стиропор/ – той е добър изолатор на топлина, като неслучайно се използва при изолации на жилищни сгради.
    • Вторият пълнеж за шумо и топлоизолация е тип „пчелна пита” – той представлява ситно пресовани дървесни частици, които са обработени по иновативна технология.
    • Полиуретанът и полиуретановата пяна пък притежават добри топлоизолационни качества.
  • За отлично топло- и шумоизолационно действие – най-добрият избор е минерална вата! Тя се изработва при много висока температура – цели 1600 градуса, чрез разтапянето на вулканични скали. Минералната вата не изгаря и не гние.

Характеристики на блиндираните врати

блиндирана вратаМоделите на входните Ви врати, могат външно да са изработени от различни плоскости, а най-добре да са от МДФ. Всеки един от тези модели е подсилен вътрешно с метален лист и/или с метално оребряване.

За да държите крадците далеч от жилището си трябва да обърнете внимание и на аксесоарите за сигурност – бронировките на патроните и на алармената система – ако има такава.

Дебелината на крилото също заема важна роля при избора на блиндирана врата, защото в по-голямата дебелина на крилото се съдържа и по-голямо количество материал, за по-голяма изолация.

На последно място не забравяйте и външния вид на вратата, тъй като всеки ден ще минавате през нея. Съобразете я с интериора на Вашето жилище и обърнете внимание при избора – от какви материали е изработена, какво е заключването, каква е дебелината на крилото, какви заключващи системи има, разбира се и какъв е материалът за шумо и топлоизолация.

Всичко изброено до тук ще даде допълнителна сигурност на Вашия дом! Удоволствие от огромното разнообразие при избора на модел! И не на последно място перфектният завършек за мечтания от Вас дом!

Как да изберем правилната блиндирана врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *