Блиндираната входна врата е удачен вариант да подобрите сигурността на вашето жилище, офис или вила. Преди години, за да получите врата с високо качество е било нужно да платите солидна сума, докато сега се предлагат най-различни модели врати на цени подходящи за финансовите възможности на всеки. Когато достигнете момента за избор на входна врата е хубаво да приравните нейните плюсове и минуси, за да сте сигурни че сте избрали най-подходящата.

Ето и някои от предимствата на различните блиндирани врати: имат по-високо ниво на сигурност, по-добра шумо и топлоизолация, по-раздвижен дизайн и всичко това на по-достъпна цена.

Повечето от нас обикновено търсят по-голяма сигурност в една врата, което ни кара да прибегнем до смяната й с нова блиндирана, тъй като те разполагат с повече заключващи системи, както и активни и пасивни шипове (пасивните шипове влизат автоматично в касата при затваряне на крилото).

В днешно време все повече се говори за енергийната ефективност на жилищата. С блиндираната врата ще запазите топлината през зимата доста повече, от колкото с дървена или стоманена врата, както и ще ограничите външните шумове до минимум.

И не на последно място, цената също е от значение. На пазара има блиндирани входни врати на цени от 200 до над 1000лева, като всеки сам избира врата, която да отговаря на финансовите му възможности и критериите за качество.

Разбира се този тип врати имат и своите недостатъци, тъй като за тяхното поставяне е нужно да се обърнете към специалист. Ако не сте квалифицирани е най-добре да намерите такъв професионалист. Когато избирате входна блиндирана врата е добре да обърнете внимание на следните части: покритие, заключващите системи, степента шумо и топлоизолация, панти, дали имат метален лист по средата и неговата дебелина, пасивни шипове и др. За това преди да предприемете покупка е добре да се консултирате със специалист, който да ви насочи към най-правилния избор за вас.

Как да си изберем блиндирана врата – предимства и недостатъци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *