Изработката на врати от индустриална дървесина съвсем не е просто нещо, те се произвеждат в голям мащаб с много прецизни машини. Индустриалната дървесина в действителност се среща под много разновидности. Това са плоскости от частици дърво, различаващи се по плътност и големина. ПДЧ, MDF и HDF са на първите места по използваемост.

Поради напредъка на технологиите, днес е възможно да се произвеждат много по-бързо и ефективно интериорни врати от този вид материал. В общи линии конструкцията им се състои от два или три вида дървесина с покритие от външната страна на плоскостите. Материалът във вътрешността е различен за различните производители, но крайния продукт обикновено изглежда почти еднакъв. Използват се машини, предназначени за рязане и оформяне. След това вратите използвани в интериора се сглобяват чрез нитове, без да има нужда от пирони.

Плоскостите за вътрешните врати се правят от MDF или HDF и се прилага залепяне към рамката. Следваща стъпка е да се положи покритието под висока температура на машина и се залепя. То може да е от различни материали – естествени или изкуствени, и в различни цветове. Производители на вътрешни врати от индустриална дървесина има по цял свят, но в Далечния изток е най-бързо разрастващия се пазар с високо-технологични фабрики . Те имат и най-големия дял за производство на интериорни врати. Стойността на работната сила са ниски в Далечния изток. Това, в съчетание с конкурентно ниските цени и гарантираното високо качество на крайните продукти, прави Китай и Индия най-атрактивните места за всички вносители на вътрешни врати от MDF или HDF.

Вратите от индустриална дървесина се произвеждат в различни стилове и размери. Разнообразието им постоянно се увеличава и те вече са широко разпространен вариант за много жилища.

Едно от най-големите предимства на тези вътрешни врати е че изискват минимална поддръжка и са изключително здрави. Поставянето им е лесно и не се измятат като някои вътрешни врати от масивна дъбова дървесина. Вратите от HDF или MDF се произвеждат в масивни количества с не по-малка прецизност. Това навежда на мисълта, че ако имате нужда от две или повече интериорни врати за вашия дом, е сигурно че те ще бъдат еднакви на външен вид. Така се постига максимално симетрия и единство в интериора. Друга позитивна страна на вратите от индустриална дървесина е, че по-голямата част от материалите се добиват чрез специализирани ферми за дървесина, а купувайки такива врати бихте дали своя принос за крехката екосистема.

Ако сте от столицата и се интересувате от врати София, можете да разгледате множеството предложения по магазините и интернет сайтовете. Интериорните врати от индустриален дървен материал са разработени да устоят на времето и модата, те са много добър завършек на интериора във всеки дом. Огромно разнообразие е достъпно, включително и някои фантастични вътрешни врати. Можете да избирате от модели в традиционен стил или модернистичен. Каквото и да търсите, определено ще намерите това, което желаете сред врати от HDF или MDF.

Как се правят врати от индустриална дървесина?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *