Входните врати се предлагат в разнообразен по форма и цвят дизайн, и в различни размери, което ги прави подходящ избор за всяко домакинство, независимо дали е къща, апартамент, вила и т.н. Производителите са оставили избора на отваряне изцяло в ръцете на клиентите. Навътре, навън, вляво или вдясно – както пожелаете, така може да се отваря входната метална врата. Основно предимство на металните модели сред входните врати е конструкцията им, представена от крило, фиксирана каса и первази от едната страна. Такъв тип входна врата може да се постави в комбинация с друга врата или да бъде монтирана на места, невъзможни за модели от друга група, а именно при отвори, наподобяващи тунел, с прекалено широк зид, който е извън стандартите на общоприетите размери на предлаганите каси.

Основно правило е всички входни врати да се отваря навътре към жилището.

Когато входната врата е поставена за вход на апартамент в обща жилищна сграда, най-често клиентите предпочитат тя да се отваря навън. Този избор е в резултат на пространството, което се спестява при този начин на монтиране на вратата.

Практиката показва, че най-често при входните врати за къща се задава отваряне навътре към жилището. Този начин на отваряне позволява допълнителна защита чрез изнасяне касата навън и поставяне на вратата навътре.

При общинските сгради като училища, поликлиники, детски градини и т.н, е задължително входната врата да се отваря навън, с цел безопасен изход при възникване на пожар или друг вид авария.

При избор на посока на отваряне за вашите врати в Русе, е важно да се съобрази хода на вратата. Тя трябва да бъде поставена по начин, позволяващ отваряне в колкото се може по-голям радиус, с цел максимално оползотворяване на пространството около нея. Удобството, което се създава за клиентите при поставяне на входната врата по определен начин, е най- важното условия при избор на посока на отваряне.

Как трябва да се отваря входната врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>