Предстои Ви освежителен ремонт на жилището и Ви е омръзнало да гледате старите интериорни врати? В днескашното ни продължние на рубриката ще се опитаме да Ви насочим в избора и да Ви дадем няколко съвета за по-лесно справяне със задачката, при избора на нови врати.

Подборът на интериорни врати е важна част при обзавеждането на едно жилище. Освен като преграда от едно към друго помещение, е добре те да бъдат съобразени и с останалия интериор. Като начало е добре да се ориентирате какъв клас врати търсите, дали да бъдат с PVC фолио, дали искате да бъдат с ламинатно покритие или да наподобяват естествен фурнир. Също така е важно да прецените дали имате нужда от остъклени модели, фрезовани или изцяло плътни врати, тъй като различните серии врати предлагат различни десени и форми. Ако мястото, което ще реновирате, е по-тъмно, може да заложите на остъклени модели, за да изглежда по-светло, по-уютно и приветливо. Ако пък имате достатъчно светлина във всяка едно помещение, може да монтирате фрезовани или просто с ясно изразена дървесна шарка интериорни врати, за да разчупите интериора и да придадете на свето жилище един малко по-нестандартен вид.

Следващата стъпка е изборът на цвят. Може да го съобразите с цвета на подовите настилки или на стените, а може и на двете. Ако стените и подът Ви ще бъдат в светлата гама, можете да заложите на тъмни врати, като например, цвят тъмен орех, златен дъб, венге и др. Така ще получите един контраст във Вашия дом и интериорните врати ще се явят като аксесоара на жилището. А може да комбинирате и тъмен под със светли врати и стени. Този избор е изцяло Ваш, премислете го добре, за да вземете най-правилното решение за Вас.

И не на последно място е важно да се ориентирате в какви размери са налични. При някои серии врати касите са фиксирани, което автоматично довежда до допълнителни ремонти, разходи и главоболия. Добре е да се подхване пътя към сериите предлагащи различни опции за размера на вратата, като например регулируема каса, която ще облече целия зид и няма да имате нужда от довършителни дейности.

Като цяло, на пазара се срещат всякакви интериорни врати, с всевъзможни комбинации на цветове, модели и др. Цената в повечето случаи определя качеството, но може и да разчитате на това да нацелите „златната среда”.

Как да изберем най-подходящите интериорни врати за нашия дом?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *