Визията на металната врата прави първо впечатление за дома в околните. За да привлича внимание е нужно, тя да задоволява първо Вашите визуалните представи. Разнообразието от модели е огромно, но с всяка година се появяват, все по-нови и по-модерни варианти. Така, че има решения за всеки стил и желания.

Защо да обърнете внимание на обкова?

Обковът на металната врата също е от съществено значение. Има задължителни аксесоари, без които вратата не би изпълнявала правилно всички очаквани функции, а те се предлагат в различни стилове, цветове и модели. Различните типове метални врати се предлагат с подходящи за тях аксесоари. Освен красива и елегантна визия, те трябва да бъдат и с добро качество. Например, по-тежките и масивни врати, изискват обков с завидна степен на издръжливост.

Дръжките за метални врати са няколко вида:

  • с цял шилд;
  • статични;
  • с розетки;

Какво всъщност представляват различните модели и как се прилагат?

Дръжките с цял шилд са най-масово разпространени. Те са съставени от цял шилд и ръкохватка. Могат да бъдат с отвор за ключалка или без, според желанията на купувача. Използват се, както за обикновен ключ, така и за секретен, но е възможно да бъдат и с врътка, за по-лесно заключване или отключване.

Пасивните статични дръжки са много предпочитани напоследък. Те са характерни при металните врати и могат да бъдат с всякакви форми – полумесеци, топки и др. Те не служат за отключване на вратата, а ролята им е по-скоро естетическа. Могат да изглеждат и като стандартна дръжка, без да изпълняват никаква функция и да са неподвижни.

Дръжките с розетки нямат шилд, а се състоят от отделна ръкохватка и розетка, като също могат да бъдат с врътка, бидейки секретни или обикновени.

Каквито и дръжки да изберете за Вашите врати, трябва първо да прецените какво Ви е необходимо и какви функции очаквате от тях. На второ място е дизайна, който е според предпочитанията и вижданията на всеки.

Обков за метални врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *