Най-съвременният и модерен вариант е плъзгаща интериорна врата. Тази сложна конструкция представлява  изтънчен дизайн и е оригинален елемент на декора. Плъзгащите се врати са достойна декорация на всеки модерен апартамент. Десетки варианти на образци, модели и методи за изпълнение са огромно предимство в съвременния дизайн, който позволява на всеки да избере най-добрия вариант за всяка стая на къщата.

Плъзгащите се врати могат да бъдат изработени от различни материали. Метал, стъкло, дърво, ХДФ, МДФ – всичко това се използва в производството на подобни интериорни врати. Крила от дървесни влакна, масивна дървесина, съчетаващ дърво и стъкло, или стъклена основа, алуминиеви ръбове, са добри материали за изработване на така модерните, плъзгащи се врати. Не можем да не кажем за възможността за избор от  всички цветове, започваме с бял цвят и завършваме с кафяв или черен.

При избора на плъзгащи врати може да се играе по всеки възможен начин с дизайн и вътрешно оформление. Ако помещението  има нужда да остане светло и просторно, най-добрият избор ще бъде матирано стъкло. Именно при плъзгащите се врати, могат да бъдат поставени и направени големи и фиксирани за напълно безопасна експлоатация от стъкло.

Конструкцията на плъзгащите интериорни врати  се определя от размера на пространството за монтаж на закрито. Две, три или четири секции могат да бъдат използвани в производството на такива врати. Трудно е да не се съгласите, че обикновените интериорните врати ще изглеждат обемисти, неудобни и  усложняващи работата, ако са поставени на мястото на плъзгащите врати.

Последен етап при избора на тези врати са елементите върху тях. Всяка тема, за плъзгащи интериорни врати, е в състояние да разшири обхвата си на стъклопис, боя, огледални елементи и различни декоративни елементи. Основното, което трябва да запомните е, че всички елементи, които са поставени върху крилото на тези врати,  не трябва да пречат на движението при отваряне.

Плюсове на плъзгащите интериорни врати:

  • плъзгащите се врати не заемат ценно място (за разлика от стандартните), защото не изискват пространство за отваряне;
  • броят крила на плъзгащата се врата може да бъде до четири;
  • многостранно плъзгащите се врати могат да бъдат използвани като за трансформираща преграда, така и за отваряне и затваряне на широк проход между двете стаи.

Минуси на плъзгащите интериорни врати:

  • задължителното наличие на „място за отваряне“;
  • по-сложен и скъп (в сравнение с другите видове) механизъм за отваряне;

плъзгаща се врата не може да се отвори тихо: ролките под действието на тежестта при отваряне неминуемо издават звук.

Плъзгащи интериорни врати – практични, модерни и стилни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *