Най-съвременният и модерен вариант е плъзгаща интериорна врата. Тази сложна конструкция представлява изтънчен дизайн и е оригинален елемент на декора. Можете да погледнете на плъзгащите врати и като на допълваща декоративна мебел, към всеки модерен апартамент. Десетките варианти на образци, модели и методи за изпълнение са огромно предимство в съвременния дизайн, който позволява на всеки да избере най-добрия вариант за всяка стая на дома.

Материали и възможности

Производството на плъзгащи врати не е ограничено, откъм материали.
Метал, стъкло, дърво, ХДФ, МДФ – всичко това се използва в производството на подобни интериорни врати. Крила от дървесни влакна, масивна дървесина, съчетаващ дърво и стъкло, или стъклена основа, дори алумний, са добри материали за изработване на така модерните врати с плъзгащи конструкции. Очаквайте и за възможността за избор от всички цветове, започвайки с бял цвят и завършвайки с кафяв или черен.

Този избор дава различни начини, които подпомагат дизайна и вътрешно оформление на жилището. Ако помещението има нужда да остане светло и просторно, замислете се за матирано стъкло. Именно вратите от този клас, позволяват да се приложат големи, фиксирани и подвижни конструкции, за напълно безопасна експлоатация, от стъкло.

Конструкцията им се определя от размера на пространството за монтаж на закрито. Две, три или четири секции могат да бъдат използвани в производството на такива врати. Трудно е да не се съгласите, че обикновените вътрешни врати ще стоят доста по-обемисти, неудобни и усложняващи работата, ако са поставени на мястото на плъзгащите врати.

Последен етап при избора на тези врати са елементите върху тях. Всяка тема, за плъзгащи интериорни врати, е в състояние да разшири обхвата си на стъклопис, боя, огледални елементи и различни декоративни елементи. Основното, което трябва да запомните е, че вградените елементи от стъкло в крилата на тези врати, не трябва да пречат на движението при отваряне.

Плюсове, които ще откриете в плъзгащите врати

  • не отнемат от ценната площ (за разлика от стандартните), защото не изискват пространство за отваряне;
  • броят на крилата им достига до четири;
  • многостранно им плъзгане ги прави трансформираща преграда, така и за отваряне и затваряне на широк проход между двете стаи;

Минуси на плъзгащите интериорни врати:

  • задължителното наличие на „място за приплъзване“;
  • по-сложен и скъп (в сравнение с другите видове) механизъм за отваряне;
  • експлоатацията им не е тиха, защото ролките под действието на тежестта при отваряне неминуемо издават звук;
Плъзгащи интериорни врати – практични, модерни и стилни
Отбелязана с:    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *