Когато плъзгащите интериорни врати се появиха и започнаха да се предлагат, влизаха в по-висок ценови клас и достъпността им за широкия потребител беше ограничена. За съжаление, въпреки желанието за закупуването им, повечето клиенти, предпочитаха по-евтини решения. За разлика от тогава, днес цената вече е достъпна за всеки джоб!

Предимствата им нямат цена

Практичността на вратите, притежаващи плъзгащо устройство за отваряне, са добро и модерно предпочитание за офиси и частни сгради. Почти навсякъде, при строителството напоследък, те са избиран вариант за врата, особено на местата, където се цели да бъде запазено свободно пространството в помещението. Такива стаи са обикновено бани, тоалетни, килери, мокри помещения, коридори и много други, които в повечето случаи са с по-малка квадратура от останалите. Оползотворяването на площите не е единственото им качество пред останалите врати в дома.

Важно е всеки да знае, че инсталирането на плъзгащите врати, може да се случи така, че те да влязат в стена, скрият зад гардероб или друга врата. Стандартното отваряне на крилата и тук губи по точки. Монтажът им не е труден, което също тежи при решението за покупка. Освен, че не заемат място в стаята, не заемат и такова на стената. Тя остава свободна и позволява да бъде оползотворена от друга мебел или аксесоар за декориране.

Следващото предимство, което е интригуващо, е че тези плъзгащи вътрешни врати, имат варианти на производство, допускащо две, три или повече крила. Така, опциите им за използване се допълват с по-големи отвори, така и с преграждане на две помещения едно от друго.

Плъзгащите врати се откриват в специализираните шоуруми в богато разнообразие от материали, но най-често търсените и предлагани са от дървесина или стъкло. Който и вариант за материал да е желан от Вас, бъдете спокойни, че имате опции за модели, цветове и форми на вратите. Винаги може да съчетаете цвета с Вашия интериор или дори да си измислите собствен проект за вратата, която никой няма да има и ще придаде уникалност на дома Ви.

Плъзгащи интериорни врати – направи живота си по-лесен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *