Интериорните врати спадат към група на специфични детайли, на които няма как да не поставим значка „внимание“ при дизайна на нашето жилище, особено ако в момента строим своя дом, ремонтираме жилището си или искаме да освежим интериора си.

Какво е полезно да знаем за интериорните врати

Визията на вратата, материала, от който е направена, както и топло и шумоизолацията, са само част от приоритети, които е значимо да вземем под внимание. Не трябва да се ръководим от това интериорната врата да изглежда привлекателно. Материалът за нейната направа може да бъде МДФ, ПВЦ, алуминий или изцяло дървен. От този тип материали се предлагат изцяло плътни, със стъкло или различен вид фриз, в различни цветови гами интериорни врати. Има и различни видове стъкла – матови, огледални, рисувани, прозрачни или релефни, които придават стил и внасят светлина в дома.

Освен това, крилото на интериорните врати може да е безфалцово или фалцово. Безфалцовото крило завършва с прав гладък ръб от двете страни, докато при фалцовото има ръб от едната страна, който ляга върху уплътнителя на касата. Това спомага за по-плътно и леко затваряне, а и по-ефективна изолация.

Касата също представлява важен елемент от окомплектовката на вратите. Много е важно крилото да приляга добре към нея. При такъв избор всеки има възможност да намери вътрешни врата за дадената стая от своя дом. Богатата цветова гама предоставя добра възможност за съчетаване с всяка мебелировка и подова настилка.

Допълнително желаем да споменем друга подточка, която смятаме, че е важна, а именно, дали ще е с нормално отваряне, плъзгаща, двукрила, която е подходяща и за портал.

  • Най-разпространени сред интериорните врати са еднокрилите. Те имат опцията да се отварят в две посоки, а и също и да са с ляво или дясно отваряне и затваряне.
  • При плъзгащите отварянето се осъществява чрез механизъм от типа на релсата, като тя се монтира в горния край на касата.
  • Може да изберем и вида на бравата, като на пазара се предлагат – обикновена, секретна и ПВЦ.
  • За напълно завършен вид на интериорната врата се предлага богато разнообразие и на различни видове дръжки. Те могат да са изцяло метални, черни или с цвета на крилото.

Правилното поставяне на интериорната врата е важно за нейната производителност в бъдеще време. Затова след поставянето на нови врати в нашето жилище, то ще придобие съвсем нов облик.

Полезна информация за интериорните врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *