Интериорните врати, прозорците, настилките положени на пода, както и всичко останало от жилището се амортизира с течение на времето и се налага да бъде заменено. Промяната може да се извърши при налагането на нови и модерни тенденции или при решение на собственика, подбудено от обстоятелства свързани с експлоатацията на обзавеждането. За жалост или не, няма как да се стопира процеса във времето. Той е неизбежен и в даден етап можете да го забавите, но в крайна сметка ще е наложително да се направи частичен или основен ремонт.

Препоръваме Ви врати от HDF

Старите вътрешни врати не са направени от достатъчно устойчиви материали и дори редовното почистването и периодично смазване на пантите не могат да избегнат тяхното захабяване във времето. Най-добрият и оптимален вариант за интериорни врати, предлагащ се на пазара са тези от HDF материал. Можете да ги откриете в шоурумовете на Врати Златев. Устойчивостта и здравината им е е отлична. Издръжлив е дълги години във времето и се счита, че има доста плюсове пред естественото дърво. Освен тези предимства, средствата предвидени за вратите ще са по-малко, в сравнение с тези, които бихте дали за масивни дървени врати.

От къде да започнете?

Когато решите да си избирате нова врата, трябва да сте информирани относно размерите ѝ. Дали, имате стандартни отвори или такива, които не отговарят на масовите размери? Важно условие, което обуславя и крайната цена, защото вратите, които се поръчват специално, са с по-висока цена и изискват повече технологично време за производство. Голяма част от фирмите предлагат най-разнообразна съвкупност от врати, които имат в наличие на склад. Вносителите са им различни. Затова е хубаво, когато стигнете до решението да обиколите магазините за врати да имате ориентировачни размери, чрез които да получите полезни съвети от консултантите. Така, ще имате реален поглед над вратите и ще съберете информация, която ще Ви бъде полезна. След което, ще знаете, дали се налага отворите да се коригират във височина или ширина. Ще имате представа, че е възможно да се наложи да бъдат изпълнени ремонти, които не сте очаквали преди. При стари панелни жилища, в повечето случаи, се налага демонтаж на метална каса. При по-ниските отвори може да се наложи подрязване на крилата на вратите. Има вариант да се увеличи отвора, чрез къртене или намали като се иззида, ако се наложи. И още куп допълнителни ангажименти, които е препоръчително да бъдат обсъдени и обмислени.

Така, че процеса може да бъде лесен, но и труден. От значение са много фактори, но всичко е възможно, когато сте избрали и сключили договор с правилните изпълнители!

Полезни съвети при започването на ремонт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *