Ако обмисляте нова входна врата, има много повече неща, на които е необходимо да се обърне внимание, отколкото просто да се вземе първата врата и да се закара обратно към вашия дом.

Помислете за слънцето. Към коя посока ще е насочена вратата и на колко пряка слънчева светлина ще бъде, ще има ли други атмосферни влияния? Ако вашата врата е с изложение изток, запад или юг, прякото слънце ще ограничи вашите възможности от гледна точка на материала, който трябва да изберете. Това е така, защото интензивните слънчеви лъчи могат да причинят микроскопични пукнатини в дървесината и да я деформират с течение на времето.

Ако имате веранда, навес или вратата ви гледа към север, не е необходимо да се притеснявате за избора на материали.

За отраслов стандарт при новите входни врати се счита една година гаранция, когато са дървени, но за да бъде валидна, собствениците на жилища са длъжни да имат навес, който покрива вратата.

Какви материали трябва да изберете? След като се определи посоката от където слънцето осветява входа, време е да се избере материала на вратата ви. Трите най-често срещаните са метал, дървесина и слоеста твърда дървесина. Има и други възможности, като фибростъкло и стъкло.

Ако имате веранда или навес, която се простира най-малко половината от височината на вратата ви, солидна дървена врата е опция.

Вратите от масивна дървесина, най-скъпият вариант от трите срещаните видове, се считат за лукс от повечето хора. Недостатък е, че тъй като те са от дърво, трябва да бъдат поправяни и поддържани на всеки няколко години. Дървото може да се деформира и да се измени.

Макар че няма такова нещо като врата, която няма нужда от поддръжка, металът изисква много малко грижи. Металните врати са малко по-евтини от масивните дървени врати, но могат да изглеждат като тях.

Ако търсите врати София и се нуждаете от входни врати за апартамент, можете да разгледате предлаганите модели в интернет и да изберете този, който ви харесва най-много. Тогава слънцето няма да ви е проблем и ще имате по-голяма свобода при избора на материал.

Ако искате врата, която отговаря на вашия дом и интериор, но не сте достатъчно уверени, за да направите сами избора, помислете за наемане на интериорен дизайнер, който ще ви помогне да изберете стил на врата, материалите и цветовете, които ще се слеят безпроблемно с останалата част от вашия дом.

Поставяне на нова входна врата
Отбелязана с:    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *