В днешно време всяко помещение, независимо дали е собствена стая, офис или заведение, се нуждае от интериорна врата. Преди години на българският пазар се предлагаха само дървени врати, чиято цел беше да задоволят тези нужди. Те се слагаха масово в домовете и в бизнес сградите. Но сега, все повече и повече, започнаха да навлизат стъклените врати.

Търсенето на стъклените врати предопредели тяхното развитие

image003

Както споменахме, вътрешните врати от стъкло стават все по-търсени и популярни със своите отлични качества и множеството варианти за декорация. Подходящи са за монтаж на всякакви видове отвори, както и на всякаква среда, като това включва бани, сауни, парни бани и др. Тяхното развитие е забележително днес!

За какво да внимавате, когато ги избирате?

При избора си трябва да обърнете внимание на много неща. От особена необходимост е да се комбинира лекотата на вложения материал с обкова, който е необходим за добрата функционалност. След това идва избора на прозрачност и вид на стъклото. Тези врати издържат на всякакви екстремални температури и точно за това са подходящи и за големи и скъпи офис сгради, хотели, търговски центрове и т.н. Все по-често навлизат и в офис сградите, където служат за уединение между различните офиси. Те изключително плавно и ненатрапчиво подчертават интериора на всякакъв тип помещения.

Типовете стъкла, които са основен градивен елемент при тези врати, могат да са разнообразни. Напълно различно изглеждат на пръв поглед еднакви врати с един и същ почерк, но с различно стъкло – прозрачно, непрозрачно или цветно стъкло. Гравирането е начин с помощта на който, върху цветното или матирано покритие, могат да бъдат направени уникални орнаменти или изображения, които да придадат характер на жилището Ви.

Много подходящи са плъзгащите стъклени врати. Те имат и предимство, понеже не заемат пространство и посоката на движение не съвпада с посоката на преминаване. Големината е пропорциална на красотата в дизайна им. Тези врати служат за разделяне на отделни самостоятелни зони, разпределени като стаи в едно голямо помещение.

Накрая можем да Ви кажем само, че тези врати изглеждат представително и луксозно. Те са навсякъде около нас – загледайте се!

Стъклени врати – модерни решения за интериора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *