В днешно време всяко помещение, независимо дали е собствена стая, офис или заведение, се нуждае от интериорна врата. Преди години на българският пазар се предлагаха само дървени врати, чиято цел беше да задоволят тези нужди. Поставяха се масово в частните домове  и в офис сградите. Сега все повече и повече започнаха да навлизат стъклените врати.

image003Както споменахме, стъклените интериорни врати набират все по-голяма популярност поради своите отлични качества и множеството варианти за декорация. Подходящи са за монтаж на всякакви видове отвори както и на всякаква среда, като това включва бани, сауни, парни бани и др.

При избора си трябва да обърнем внимание на много неща.  От особена необходимост е да се комбинира лекотата на материала със силата необходима за този продукт. След това идва избора на прозрачност и вид на стъклото.  Тези врати издържат на всякакви екстремални температури и точно за това са подходящи и за големи и скъпи офис сгради, хотели, търговски центрове и т.н. Все по-често навлизат и в офис сградите, където служат за уединение между различните офиси.  Те много добре допълват  и подчертават интериора на всякакъв тип помещения.

Стъклените интериорни врати могат да бъдат направени от различни типове стъкло, което да е в синхрон с останалия интериор. Напълно различно изглеждат еднакви врати с един и същ дизайн, но с различно стъкло – прозрачно, непрозрачно или цветно стъкло. С помощта на гравиране, цветно покритие или матиране, могат да бъдат направени снимки и орнаменти и по този начин вашата врата става уникална.

Много подходящи са плъзгащите стъклени врати. Те имат и предимство, понеже не заемат пространство и посоката на движение не съвпада с посоката на преминаване. Колкото по-големи са те, толкова по-красив ще е дизайнът им. Тези врати служат за предоставяне на отделни зони, разпределение на няколко стаи в един сектор и обособяване на допълнително помещение.

Стъклените интериорни врати изглеждат представително. Те са навсякъде около нас – загледайте се!

Стъклени врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *