Красотата на стъклото в интериорните пространства се подчертава от способността му да се отделя, като същевременно остава чисто и прозрачно. Архитектите и дизайнерите осъзнават плюсовете в това да поставят стъклена интериорна врата в дом или офис. Тези врати имат много атрактивни характеристики и способността им да произвеждат изобилна светлина е най-атрактивната от всички тях, докато вратите от други материали също са красиви, но прекъсват източника на естествена светлина. Освен това, стъклените са по-функционални, много издръжливи, лесни за поддръжка, а по-важното е, че могат да бъдат точно каквито ги искате, за да допълват дома Ви.

Важни като елементи от интериора, те допълват естетиката на домакинството, допринасяйки за цялостно опростен и чист ефект. Освен това стъклото е гъвкаво и може да се комбинира с други материали, като дърво или метал, за да се създадат наистина уникални стъклени интериорни врати. Независимо дали са за промяна в домашната среда, офиса или друго място, видът на интериорната врата, която избирате, ще повлияе на цялостния външен вид на Вашия интериор и атмосфера.
В днешно време най-предпочитано е  да се монтират стъклени врати в спалнята, кухнята, банята или в задната част на къщата, която гледа към двора. Причината е, че тези врати служат за визуално „добавяне” на повече пространство в малки стаи. Остъкляването се отличава ясно в модерната архитектура. Усещането за светлина и пространство, както и елегантен и чист стил, вървят ръка за ръка. Стъклата позволяват на слънчевата светлина да влезе в стаята и да придаде усещане за уют, блясък и топлина. Те  могат да са отличен избор за акустична изолация. В зависимост от тяхната дебелина могат да осигурят намаляване на шума до 45 децибела.

Когато се монтират на къщи, те позволяват на красотата отвън да влезе и в дома. Човек може да се наслади на зашеметяващата гледка и ясно синьо небе направо от спалнята или хола си, а и спомагат да се добавят елегантност и стил във всеки дом.

Идеални са и за професионална офис среда. В търговско пространство допълнителна полза е възможността да включите фирмено лого и т.н. Най-хубавата част е, че разполагат с огромно  разнообразие, като, например, напълно изчистено, обикновено, с фото тапет, матирано, боядисано, гравирано и много други, естествено съобразени с нуждите на всеки вкус и декор. Могат да бъдат дори портални по Ваша индивидуална поръчка.

Не е изненадващо, че съществуват много различни видове стъклени интериорни врати. Всеки тип отговаря на различна ситуация, така че е важно да погледнете различните стилове, за да намерите идеалния облик на Вашия дом.

Ето някои предимства, които предоставят стъклените врати

  • Яснота и чистота: Вътрешните врати от прозрачно стъкло позволяват максимален приток на естествена светлина, „изпълвайки” стаята с лъчи.
  • Матирано или непрозрачно: Матираните или непрозрачни вътрешни стъклени врати се отличават с текстурирано стъкло, което блокира видимостта. По същество, този тип стъкло ще Ви позволи светлина, като същевременно Ви предпази от ясното виждане какво се случва от другата страна на вратата. Интериорните врати от матирано стъкло често са идеални за използване като врати за душ и други помещения, които изискват повече уединение.
  • Френски: Френските стъклени интериорни врати разполагат с две врати, отворени в центъра, с множество стъклени панели и рамка, изработени от друг материал, често дърво. Френските стъклени интериорни врати са елегантен начин за отделяне на определени части от Вашия дом, като дневна и трапезария, както и дневна и офис. Основните спални често имат такива врати с матирано стъкло или прозрачни завеси, за да отделят пространството за спане от балкона или банята.

Не на последно място, стъклени интериорни врати са на достъпни цени, също като всички останали на пазара. Ако искате да промените вида и усещането на Вашия дом без да разрушите бюджета си, тези врати наистина са най-добрият вариант за Вас.

Стъклени интериорни врати – признак за изящество и добър вкус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *