Света може да е враждебен, но благодарение на входните врати може да се защитите от влизане на недоброжелатели, неканени гости и кражби. Не бива да забравяте и атмосферните условия, които могат да превърнат всяко не добре уплътнено помещение, в студено и негостоприемно или пък да създава условия на нетърпима жега.

Правила за следване при покупка на входни врати

Когато настъпи времето, в което трябва да я смените с нова, поради куп проблеми и амортизации по старата врата, възникват няколко въпроса свързани с – безопасността, звукоизолирането, топлоизолацията и въпроси за съчетаването ѝ с вече създадения интериор. Ето, няколко прости правила, които Ви препоръчваме да следвате, когато наближи това неизбежно време:

  • Материал

При избора на закупуване на входна врата, може да огледате няколко варианта материал. Често предлагани са следните – бук, чам, махагон и масив. Не е изключено и да поръчате желязна, стоманена или врата от масивен метал. Тя със сигурност ще е с внушителен външен вид, но пък може би няма да е толкова красива. Спокойствие е, че живееем в технологично време, в което всичко се развива стремглаво, така че всички опции, които търсите за входната си врата, може да бъдат покрити, включително и привлекателността ѝ. Производството е насочено предимно в изработка на многопластвови MDF врати с включени метални компоненти или такива от естествено дърво.

  • Изолация

Шумо и топлоизолация– съществуват няколко вида, които определено предпазват нежелания шум от съседи, студа и неприятните миризми, които биха преминали през вратата Ви, ако тя не е достатъчно подплатена с изолиращ елемент. Минералната вата, полистерена, пчелната пита, полиуретановата пяна, са прилаганите често материали, които се използват при изработката ѝ. Нужно е да се отбележи, че дървените и масивни изработки на врати, нямат нужда и не се предлагат с изолация. Ако трябва да заложите на качествена изолация при блиндираните врати, Ви препоръчваме каменната минерална вата.

  • Заключване

Заключващата система – факт е, че колкото пасивни шипа влизат в касата при заключване, толкова по-предпазени сте и усложнявате крадците да влязат. Вратите с две ключалки са по-добрият вариант, защото те са в състояние да защитят много по-добре дома или офиса Ви, отколкото две врати, които са морално остарели.

  • Външен вид

Не на последно място остава визията. Вратите могат да са във всякакви разновидности на цвета, според вътрешното обзавеждане и външната фасада. Пазара позволява абсолютно всякакъв вид на фриз и цвят, спрямо всеки каприз на клиента.

Входната врата е олицетворението на дома и хармонията в него. Избора е във Вашите ръце, а предложението е от многобройни производители, включващо богато разнообразие.

Полезни съвети при закупуване на входна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *