В света има много помещения, които благодарение на входните врати може да защитим от влизане на недоброжелатели, неканени гости и кражби. Не бива да забравяме и атмосферните  условия, които могат да превърнат всяко незатворено помещение в „зима” или подобно на пустинята Сахара – нетърпима жега.

Входната врата е символът на спокойствието и мира.

Когато настъпи времето, в което трябва да я смените с нова, поради куп проблеми и амортизации по старата врата, възникват няколко въпроса свързани с: безопасността, звукоизолирането, топлоизолацията и как да я съчетаете в последствие, или вече със създадения интериор. Ето няколко прости правила, които Ви препоръчваме да следвате, когато наближи това неизбежно време:

При избора за изработка на входна врата, може да използвате няколко варианта материал. Най-често използваните видове са чам, масив, бук и махагон. Можете да си поръчате и от масивен метал, стомана или желязо. Тя ще изглежда доста по-внушителна, но за сметка на това няма да бъде особено привлекателна. Естествено, в днешно време има и врати, които съчетават всичките тези материали и технологии. Всеки един завод вече произвежда качествени входни врати с няколко пласта – МДФ или масив, метални листове– това е най-добрия и правилен избор за  вашия дом.

Шумо и топлоизолация– съществуват няколко вида, които определено предпазват нежелания шум от съседи, студа и неприятните миризми, които биха преминали  през вратата ни ако тя не е достатъчно защитена. Минералната вата, Полистерена, Пчелната пита, Полиуретановата пяна, са само една малка част от материалите, които се изполват при изработката и. Добре е да знаем, че предлаганите на пазара входни врати от масивна дървесина са без изолация, но са достатъчно плътни, за да се налага да имат такава. Ако трябва да заложите на качествена изолация при блиндираните врати, Ви препоръчваме каменната минерална вата.

Заключващата система– Факт е, че колкото пасивни шипа влизат в касата при заключване, толкова по-предпазени сме и усложняваме зложелателите да влязат. Вратите с две ключалки са по-добрият вариант, защото те са в състояние да защитят много по-добре дома или офиса Ви, отколкото дузина врати с по пет ключа всяка.Не на последно място остава визията. Вратите могат да са във всякакви разцветки според интериора и екстериора на обекта. Пазара позволява абсолютно всякакъв вид на фриз и цвят, спрямо всеки каприз на клиента.

Входната врата е олицетворението на дома и хармонията в него. Избора е във вашите ръце- предложението е в богатото разнообразие, което многобройните производители Ви предоставят.

Полезни съвети при закупуване на входна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *