Сменили сте входната си врата, предстои ви нейната замяна или просто желаете да разнообразите сега съществуващата врата?

Най-стандартния и познат начин е, да поставите подкова на вратата. Освен, че тя ще я разкраси, подковата е вид талисман, който носи късмет, успех и благополучие на цялото семейство. Това е поверие не е типично само за нашата страна, то е познато и в цял свят.

image001     Ако решите да поставите подкова, най-добрият вариант е тя да бъде златна, защото се смята, че притежава голяма магическа сила, носеща неизмеримо щастие. Друга алтернатива са подковите, които са от сребро или медни. За пълно семейно щастие се възприема подкова, която е намерена. Следователно ако случайно намерите такъв талисман, независимо от какъв материал е, не се колебайте да я поставите на входната си врата. Да, откриването им е трудно. За да имате шанса да попаднете на такова откритие, може би ще трябва да посетите някой хиподрум или да се разходите из близките села. Успех!

image003     Друг начин за разнообразяване на входната врата е да поставите венец на нея. За да съществува това разнообразие постоянно, може да го заменяте според различните празници. Например за Коледните и Новогодишните празници се предлагат много видове, кой от кой по-хубави, по същия начин е и за Великден.

Български обичай е на Връбница, събота преди Великден, да се ходи на църква за върбови клонки, които са осветени. Този венец също се поставя на входната врата и носи здраве и късмет на обитателите на жилището.

Ако живеете в къща, може да озелените пространството около вратата с красиви цветя и дървета.

За украсяване на екстериора пред жилището ви, може да използвате красива изтривалка за обувки или такава, с нестандартен надпис. Така пространството пред вратата ви  ще се отличи от това на съседите.

Каква ще е входната ви врата зависи от вас. Целта на статията бе да ви дадем няколко оригинални идеи над които да помислите, и ако решите, да осъществите.

Украса за входната врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *