Ако сте на път да подменяте вратите у дома е хубаво да се съсредоточите върху няколко основни детайла като информация за фирмата, към която сте се ориентирали за поръчка, цени, срокове за доставка и монтаж, материали на изработка на вратите и други фактори.

Информация за избраната от вас фирма

Проучете внимателно фирмата, материалите за изработка на вратите, които предлага, дали спазва обещаните условията към клиентите си, какви услуги предлага (монтаж, демонтаж и др). Разпитайте и дали предлагат функцията вземане на размери, за да ви улеснят. Вашите строителни отвори ще бъдат измерени от професионалист, който ще ви даде съвет какви трябва да са размерите на касите и крилата. Ако сте уверени, че сами може да вземете мерките може да не се възползвате от тази услуга. Важна препоръка е да взимате мерки наложени по старите врати от средата на единия до средата на другия перваз. Това е ориентировъчният строителен отвор. Вземете и размера на зидовете, като измерите вътрешната част на зидът без первазите. След като знаете точните мерки на Вашите интериорни врати, можете да преминете към следващата стъпка – изготвяне на оферта.

Изготвяне на оферта

Поискайте от фирмата изпълнител на вашата поръчка точна цена за вратите и монтажа и всички други допълнителни услуги, както и конкретни срокове за изпълнение!

Материали за изработка

На пазара се гледат вътрешни врати от различен материал на изработка като- ПДЧ, MDF, HDF, алуминиеви и др. Покритието също е от значение. То би могло да е PVC, PP ламинат или от декоративни дървесни частици, което е от най-висок клас.

Избор на модели

Ако искате в стаята да да има достъп до повече слънчеви лъчи, изберете вариант с повече стъкло! Може да го съчетаете с модели врати без стъкло, но с фрезовка в същата форма!

Избор на цветове

 

В днешно време може да намерите огромно разнообразие от цветове на вратите! Желателно е да ги съчетаете правилно с останалата част от обзавеждането. Препоръчително е да има контраст между подовата настилка и цветът на вратите!

5 важни съвета при избора на интериорни врати за дома!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *