Портална интериорна врата

Определено, когато правите ремонт на цялото си жилище, едно от нещата, които трябва да подмените са и вратите. Когато вземете такова решение, трябва много внимателно да обмислите дали бихте могли сами да справите с монтирането им, или да се доверите на професионалист в областта.

Първото нещо, което трябва да направите е да закупите интериорните си вратите. Когато го правите трябва да се запознаете в детайли с техническите им характеристики, за да може максимално добре да сте подготвени преди фактическото им поставяне. Много важно нещо преди покупката на вратите е правилното и точно снемане на размерите на отворите Ви. Ако решите да го правите сами трябва да измерите височината, широчината и дебелината на зида. Като това нещо е хубаво да се направи на няколко места, защото често отвори не са идеално прави и може да има някакво разминаване от 0,5 см до 5 см дори, което след това ще ви попречи на правилното монтирането на вратата.

„Тайните” на перфектния монтаж

След като сте се уверили, че сте закупили подходящите интериорни врати е време да се пристъпи към монтирането им. И тук се включваме ние с разкриването на „тайните”, които крият от вас професионалистите:

  • След внимателното разопаковане на каса, отделяте плаващите первази и подрязвате уплътненията под ъгъл от 45 градуса, така че да бъде в една равнина с разрезите на касата.
  • При глобяването на касата трябва да се внимава дали вертикалните страници и хоризонталната са поставени по ъгъл от 90 градуса и всичко пасва добре.
  • След поставянето на касата, идва време за крилото. Трябва да се уверите, че няма големи луфтове – фугата в предния край не трябва да бъде повече от 3 мм.
  • Трябва да се поставят поне 2 панти. Една в средата срещу насрещника и една в долния край на 10 см от пода.
  • След монтирането на крилото то трябва да се затваря и заключва с лекота (без напрежение). Не трябва да има самостоятелен ход. Ако вратата се движи сама, това значи, че някъде касата не е нивелирана добре. Изключение правят случаите, в които Вие искате да бъде така.

Важно при поставянето на интериорните Ви врати е подовата Ви настилка да е готова, за да може да се прецени дали ще има нужда от подрязване на крилото, или не.

И все пак, ако решите, че не сте достатъчно подготвени за такъв монтаж, доверете се на професионалисти.

5 тайни за монтажа на интериорни врати, които експертите не искат да знаете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *