интериорна врата в стая

Все по-често хората отдават значение на цветовете в интериора и се стараят така да ги съчетаят, че те да създават уют и атмосфера в дома. Тук е и тънкият момент на избор за цвят на интериорните и екстериорните врати как да се подберат точно те…

Помещението е много важно, за да се определи и цветът, тъй като цветовете имат възможност да разширят или стеснят дадено пространство, както и да придадат една съвсем различна атмосфера в дома на всеки човек.

граде авен глас

Дъб Вераде при интериорните врати

Цветът „Дъб Вераде“ на немската серия интериорни врати „Градде“ е експанзивен и приветстващ, сякаш принася слънчевата светлина в помещението и носи положителна енергия. Подходящ е за малки пространства, входни помещения и коридори, както и цветът „Златен дъб“ на чешката серия „Гама“, който много стилно и изискано стои в съчетание на стени покрити с камък. Би стоял добре за кухня, трапезария и дори и за баня, където ще енергизира и преповдигне настроението, предразполага към дружелюбна атмосфера и оптимизъм.

Шведският дъб като цвят, пък най се доближава до естествения дървесен такъв. Това се асоциира като стабилност, твърдост и надеждност. Често избиран е за по-големи помещения и зали.

граде авен вол

Неутрални цветове в интериора

Неутралните цветове като във всички нюанси на сиво, Венге и бяло се предпочитат, за да бъдат акцент за дадено помещение в дома. Венгето се използва за подчертаване на детайлите. А бялото винаги го свързваме с чистотата. То се предпочита за помещения с по-малко естествена светлина, защото я отразява. Сивият цвят е едно добро допълнение към всеки един друг цвят и често се подбира за модерния интериор. Подходящ е за почти всички помещения – като спалня, кухня и дори гостна.

Всеки един цвят има своето предназначение и характеристика, но всичко се свежда до концепцията на интериора, както и до личното възприятие, важно е да има хармония в подбора на цветовете, така важни за уюта на един дом.

Цветовете на интериора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *