врата-за-панелно-жилище

Въпреки че дръжката на вратата има функционална роля, тя може също така да има естетическа роля, за да допринесе или подобри красотата на вратата и помещението, ако тя е вътрешна врата например. Покана да откриеш какво се крие зад вратата, това е ѝ първият контакт с помещението или къщата, в която влизаш.

Функционалност

Дръжката на входната врата е тази, която отваря вратата на къщата. Манипулира я, държи я отворена и я затваря. Тя е такъв естетичен елемент от вратата, че е първото нещо, което се забелязва от човешкото око. Дръжката украсява, подобрява красотата или външния вид на вратата. Атрактивна, тя приканва да се докоснете до различни форми, кръгли или по-скоро ъглови, симетрични. Дръжката на вратата позволява достъп до стая или къща. Има голям естетически принос към вратата, когато е добре подбрана. Много от дръжките на вратите, предлагани в каналите за дистрибуция са ощетени откъм избор, особено поради техните форми, цветове, материали.

 

Характеристиките на дръжките на вратите

Като цяло, различните модели дръжки на вратите в къщата се предлагат в две основни форми:

  • маншети с форма на бутони
  • китки във формата на патерица

Дръжките на дръжката са особено практични за спални, офиси и евентуално бани. За да отворите вратата, просто ги управлявайте, като ги завъртите на себе си и натиснете бутона в средата, за да блокирате вратата, освобождаването е позволено само чрез работа с вратата отново.

Китката с форма на патерица е най-представителната такава, тъй като позволява отваряне на вратата при работа с лоста за ръката и заключване със защитна цилиндър. Различните модели предложени китки могат да бъдат намерени в бронз, дърво, месинг, порцелан, алуминий, неръждаема стомана и др.

Има и различни покрития: полирани, хром, матови, четки, блестящи и др. Дръжките на вратите се доставят по двойки, адаптирани за всяка страна на вратата, с плочи, предназначени да предпазват вратата. Все още има модели на дръжки на вратите, адаптирани към конкретни модели врати като китките на френските прозорци.

дръжка

Дизайн на дръжката на вратата

Широкият избор от дръжки на вратите, предлагани в каналите за дистрибуция, прави избора трудно. Въпреки това, има някои ключови моменти, които трябва да се имат предвид при избора на дръжката на вратата. Първият важен момент е да се определи типът на вратата, за която е предназначена китката. Всъщност, китките на интериорните врати не са същите от техническа гледна точка, както дръжките за външни врати. Също така е необходимо да се вземе предвид околната среда на дръжката, например, дръжките на вратите на кухнята са различни от вратите на входовете. В този случай можем например да намерим модели на кухненски дръжки на вратите, отклонени от материали, устойчиви на манипулациите, предвидени в кухнята, спалнята на китката или банята. При избора на материал за китка трябва да се вземе под внимание материала на вратата, както и декоративният стил, който човек желае да донесе в стаята (коридор, вход) или до самата врата. За да се даде възможност на китката да допринесе за естетиката на стаята или вратата е възможно да се избере китка от широката гама от дизайнерски маншети за врати, предлагани в магазина или онлайн.

Изборът на дръжката на вратата ще се определя и от системата за затваряне на вратата. Всъщност, тя трябва да е без ключалки, когато става въпрос за врати на хола. Бутонът или пресата на китките ще бъдат много по-адекватни, тъй като те ще отключват вратата само чрез работа с китката.

Дизайнерска китка

Искате ли да предложат на Вашите врати накити, за да стане модерна, елегантна? Изберете дизайнерска китка на вратата и добавете декоративния елемент, който ще промени всичко. За някои, дръжката на вратата винаги ще остане проста дръжка. Наистина е абсолютно необходимо, но това е всичко. Обаче, ако открият ефекта, който една ръкохватка за дизайн може да има в една стая, те непременно ще променят мнението си. Всъщност, дръжката на вратата прави революцията си в областта на дизайна и сама по себе си се превръща в декоративен елемент.

Дизайнерската дръжка ще донесе лукс на Вашата врата. Тя трябва да съответства на стила на вашата врата. Дизайнерските дръжки играят предимно на формата, която ще имат. Те могат да бъдат ексцентрични и трезви. Вашият избор ще остане преди всичко въпрос на вкус.

врата

Те могат да бъдат от алуминий, неръждаема стомана, месинг, дърво или порцелан. На нивото на формата, а следователно и на дизайнерската част, ще намерите десетки дръжки, толкова различни, колкото и други, оригинални. Извита, напрегната, обемна, кръгла, няма да я видите като проста дръжка. Стомана е най-надеждният материал за своята издръжливост. Алуминият е лек и позволява широк спектър от творения. Дръжката на вратата е първият контакт, който имате преди да откриете какво е от другата страна. Ще изненадате, заслепявате гостите си. За да придружите дръжката си, е необходимо да се инсталира преди всичко табелата, която предпазва вратата, но която може да бъде и декоративен елемент. Тя може да бъде кръгла, квадратна или овална. Дизайнерите са много въображение, за да направят уникалния дизайн на китката на вратата, така че да е докосване на вашата стара или съвременна врата.

Дръжки за врати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *