Една жълта врата сред бели

Изборът на цвят е един от най-важните фактори, влияещи върху декорацията на дома. Декорациите и аксесоарите не са достатъчни, за да направят едно пространство в дома перфектно. Трябва да се изберете подходящият цвят, така че да се акцентира без това да е натрапчиво и неуместно. Със същата теория, не е правилно да предпочетете интериорна врата, само заради нейното декоративно предимство. Цветът на интериорната врата е много важен!

През последните години, с развитието на производствените технологии и появата на нови идеи в дизайна, декоративните характеристики на интериорните врати започнаха да се увеличават. Днес има неограничен брой възможности за интериорни врати. Американски врати, френски модели, двойни-портални, дървени врати, лакирани врати, ретро тип модели и много други.

​ Как да изберем правилния цвят?

Цветни стъклени врати

  • Модели с прозрачни стъкла

Споменахме, че преди да вземете решение за цвета на интериорните врати, трябва да дадете известен приоритет на дизайнерската им роля. Искате ли вратата Ви да бледнее в интериора или смятате тя да е забележитлна фокусна точка? Трябва да се избере модел според това, което изисква структура на къщата. Например, ако имате проста, но елегантна декорация на дома, можете да разгледате моделите от стъклени врати, където прозрачността е на преден план. Можете също така да промените цвета на интериорната врата, според цвета на стената и да създадете семпла и елегантна структура.

  • Модели във бял цвят

Един от цветовете, при интериорните врати, който най-вероятно сте свикнали да виждате е белият. Той е актуален не само в домовете. Бялото се използва на работни места, обществени и общински сгради и много други места. Той е един от незаменимите цветове на врати, за елегантен и изчистен вид в интериорното обзавеждане. Белите врати са безрисков вариант и винаги успяват да създадат стилна визия, защото се адаптират към всеки цвят. Ако не можете да вземете решение за цвят, винаги можете да изберете бял.

  • Ярки цветове

​Напоследък се забелязва, че живите и ярки цветове също се използват често при интериорните врати. Например, червено. Дори най-доминиращият нюанс на червеното ще направи стаята Ви да изглежда красива. Разбира се, живите цветове могат да уморят очите на човек, след известно време. Препоръчваме Ви да не избирате такива нюанси, особено ако работите в напрегната професионална сфера.

  •  Топли цветове в светли тонове

Някои цветове добавят уютно усещане към околната среда. Могат да бъдат от живи цветове или по-семпли цветове. Пример, който можем да дадем за топъл и светъл цвят, е жълтият. Действа релаксиращо и зареждащо, когато се комбинира правилно с цвета на стената. Жълтите врати са с ефект на пречупване на напрегната обстановка в райони, където времето на изчакване в дадено помещение е дълго, като болници, обществени сгради, летища, а не домове.

  • Дървесни нюанси

Всъщност дървесните тонове са два основни варианта. Първият включва „светли дървесни тонове“, а вторият „дървесни тонове“. Светлите дървесни тонове са подобни на жълтите модели интериорни врати. Единствената разлика е, че дървото има естествен цвят. Дървесните тонове включват всеки цвят на дървото. Чудесни са за стаи, създадени с ненатрапчива и семпла мебелировка. Могат да бъдат предпочитани и за стаи, обзаведени с неутрални цветове.

  •  Черни цветове

Въпреки, че обикновено не се предпочита, когато говорим за цвят на интериорна врата, един от най-използваните е черният. Адаптиращ се към много цветове, той е един от най-предубедените, въпреки че усещането, което води със себе си е за стил и елегантност. Много потребители променят предпочитанията си, когато се страхуват, че черният цвят ще затрупа стаята и ще направи пространството им да изглежда по-тясно. Ако имате такава идея, можете да изберете модели на стъклени врати с черни рамки.

Какви са цветовите тенденции за интериорни врати?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *