Модерна Интериорна врата

Много хора живеят в адската заблуда, че вратите в техния дом не се нуждаят от грижи и поддръжка. Други пък смятат, че това е трудна и непосилна за техните възможности задача. И двата типа грешат, тъй като интериорните врати, подобно на всяка вещ или мебел, имат нужда от полагане на грижа. И това, повярвайте, никак не е сложно или непосилно за нито един от нас.

Грижете се правилно за вратите

Неоспорим факт е, че всички движещи се части трябва да се смазват за да не се оказва излишно напрежение върху вратата и, съответно, амортизацията да се сведе до минимум.

Повече от достатъчно е веднъж в месеца да смазвате езика, патрона и пантите на вратата. Както и, при евентуална необходимост, да регулирате пантите.Смазването в повечето случаи отнема около пет минути. Едва ли някой смята, че е недопустимо да отделя един път месечно по пет минути от времето си за да удължи живота на вратите вкъщи и, съответно, да забави ремонт и/или закупуването на нови такива.

Почистване на интериорни врати

Нняколко съвета за Вашите врати

  • Там, където често мокрите пода за да почистите, е желателно касата в основата да бъде уплътнена със силикон. Така ще избегнете просмукването на вода. Защото „влагоустойчив” и „водоустойчив” са две различни понятия;
  • За да не нарушите целостта и покритието на своята врата, НЕ използвайте в никакъв случай шкурка или препарати с твърди частици. Няма полза вратата Ви да е чиста, ако ще е надрана и с неприятен външен вид, нали така?;
  • НЕ използвайте киселини или други химически препарати, които биха навредили на защитния слой;Погрижете се температурата на средата, където са поставени Вашите врати да НЕ надвишава 30 градуса и да НЕ е по-ниска от -5.

Ако спазвате гореспоменатите правила, ще застраховате себе си и дома си, ще отложите максимално дълго подмяната на интериорните врати си и ще се радвате на здрави и красиви врати!

Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите интериорни врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *