Тъмен дизайн за Входната врата

Вратите предназначени за входа на къщата е нужно да са устойчиви на атмосферните влияния отвън, а именно: сняг, слънце, дъжд и силен вятър, както и от набези от крадци. В същото време е необходимо качество, те да бъдат приятни за окото, за да не оставят лошо впечатление у околните. Изключително трудно е да постигнете задоволяване на всичките си изисквания, но все пак не е невъзможно.

Известно е, че вратите от миналото се правеха преди всичко от дърво – изчистено или с фурнир, но с годините те бързо са се деформирали и напуквали. Трайността на металните врати също не е вечна. Повърхността им може да ръждяса и да влоши качествените си характеристики.

Независимо, дали горните случаи описват Вашата входна врата, или просто вече искате повече светлина, заменяйки плътното крило, за такова със стъклени прозорчета, в търговската мрежа има много опции на разположение. Сред тях са нови входни врати  на дървесна основа , които издържат по-горе споменатите условия, както и такива от фибростъкло и метал. Новите покрития осигуряват надеждност, съчетана с по-бюджетни решения.

Как да сменим входната врата

Понякога решението за смяна на врата означава просто подмяната от един модел с друг. Демонтаж-монтаж и това е! Точно толкова просто, колкото и звучи! Но може да се случи при демонтаж и смяна на старата каса на вратата, да падне част от мазилката, а и може би ще се наложи подмяна на вече съществуващия праг. При подмяна на вратата се препоръчва втория вариант, с който ще си осигурите отличен монтаж на новата врата, без да слагате нещо ново върху нещо, което така или иначе е за ремонт.

Нашият съвет: Изберете врата, разберете размера на вратата, както и уточнете посоката на отваряне, след което демонтирайте старата врата и измажете отвора. Огледайте стените, дали са прави! Това е много важно при монтажа на входни врати! При големи кривини и денивелация по стената ще имате дупки между первазите на касата и Вашата стена, което никак не е приятна гледка. След като оформите отвора по препоръка от специалист за конкретния размер врата, може да я монтирате. Поставете праг след монтажа на вратата, ако той липсва комплекта на вратата. Прагът също е важен елемент при входните врати, така че не го подценявайте!

Ръководство за подмяна на входна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *