Входната врата на дома Ви трябва да е здрава, но красива и „хващаща окото”.

Входните врати трябва да са достатъчно здрави, за да издържат атмосферните влияния отвън, а именно: на вятър, дъжд, парещо слънце и потенциални нарушители. В същото време входните врати трябва да бъдат достатъчно красиви, за да направят добро първо впечатление. За съжаление, задоволяването на тези нужди е голяма трудност за много входни врати.

Повечето по-стари входни врати са направени от дърво – изчистено или с фурнир, като често те се деформират, пукат и разслояват след години. Металните врати също не издържат вечно – повърхността на някои по-стари стоманени врати може да ръждяса.

Независимо дали това описва Вашата входна врата, или просто искате да замените плътната врата за такава със стъклени прозорчета, които предлагат повече светлина, ще намерите много опции на разположение. Има нови входни врати от дърво, които издържат на елементите по-добре от по-горе споменатите модели, както и такива от метал и фибростъкло, които приличат на дърво, но осигуряват по-голяма сигурност и често са по-бюджетни.

Как да сменим входната врата

Понякога решението за смяна на врата означава просто подмяната от един модел на друг. Демонтаж-монтаж и това е! Точно толкова просто, колкото и звучи!

Но в някои случаи ще трябва да демонтирате и подмените старата каса на вратата, с която е възможно да падне част от мазилката, както и най-вероятно ще се наложи подмяна на вече съществуващия праг. При подмяна на вратата се препоръчва втория вариант, с който ще си гарантирате перфектния монтаж на новата врата, без да слагате нещо ново върху нещо, което така или иначе е за ремонт.

Нашият съвет: Изберете врата, разберете размера на вратата, както и уточнете посоката на отваряне, след което демонтирайте старата врата и измажете отвора. Уверете се, че стените са прави! Това е много важно при монтажа на входни врати! При големи кривини и денивелация по стената ще имате отзяване между первазите на касата и Вашата стена, което никак не е приятна гледка. След като оформите отвора по препоръка ОТ СПЕЦИАЛИСТ за размера врата, може да я монтирате. Поставете праг след монтажа на вратата, ако той липсва в окомплектовката на вратата. Прагът също е важен елемент при входните врати, така че не го подценявайте.

Ръководство за подмяна на входна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *