входна врата със защiта

Когато настъпи моментът за поставяне на блиндирана врата, изборът е много труден, понеже се предлагат много разнообразни модели. Най-често срещаната дилема е дали вратата да е с MDF панели или изцяло метална, защото искаме хем да е здрава, сигурна и стабилна, но пък и да е красива и ефектна. И двата варианта си имат своите положителни и отрицателни качества.

Изцяло метална врата

Моделите, които са изцяло метални са с фиксирана права каса, обикновено са 10 см, което позволява лесния монтаж на зидове с всякаква дебелина, но тогава се налага да се дооформи оставащата част от зида, за да се получи завършен вид на касата. Може да се доизмаже останалата част и да се боядиса в желания цвят или за един по-добър завършек се предлага обличане с уширение и первази от интериорни врати. Заключването им е сигурно, тъй като е точково /13 или 15 точки на заключване/ в горната част на касата, встрани и долу в самия праг.

Другият плюс на тези врати е, че прагът е вграден и се доставят в сглобено състояние, което допълнително улеснява монтажния процес. Дебелината на крилата им е 5см или 7см. За изолация повечето модели са пълни с тип „пчелна пита”, но има и такива с полистирен /стиропор/ или минерална вата. Този вид врати предлагат и модели подходящи за външни условия с UV защита. Недостатък при тези модели е, че нямат голямо разнообразие от цветове и не се облича касата изцяло.

Входни врати

Блиндирана врата с MDF панели

Ако се спрете на модел блиндирана врата с MDF панели, ще можете да изберете най-подходящия. Такъв, който да се комбинира цветово с останалия интериор в дома, благодарение на това, че голяма част от тези врати е дървена и с различни шарки. Това е едно голямо предимство. Като цяло дървото придава повече топлина и уют.

При тях вече изолацията е много висок клас – минерална вата. Крилата са с дебелина 7см или 9см, което допълнително Ви осигурява една добра топло и шумоизолация. Касите са прахово боядисани и регулируеми, което позволява обличането на целия зид. Някои модели за по-голяма изящност и завършеност предлагат и обличане с MDF на самите каси.

Допълнително имат пасивни шипове в задната част на крилото, които влизат в касата за по-голяма сигурност. Имат две отделни една от друга ключалки, като едната е с ямков, а другата със секретен патрон. Самото покритие на панелите е ламинатно или лаково. Единственият недостатък на тези модели, е че те не са подходящи за външни климатични условия. Дървесната част по крилото ще се раздуе и ще наруши външния ѝ вид.

Ако все пак много искате такава блиндирана врата за Вашата къща е препоръчително да направите по-голям навес, за да я предпазите от външните условия.

За това преди да се спрете на даден модел, много внимателно преценете на какви условия ще използвате Вашата врата. Изберете подходящия размер и цвят и се наслаждавайте на уюта, сигурността и комфорта във Вашия дом!

Искам сигурна и ефикасна блиндирана врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *