Врата на спалня

Спалнята е най-взискателната стая, ако се отнесем до въпросите, касаещи звукоизолацията и уединението. Точно избраната интериорна врата към спалнята може да стане бдителен пазач на Вашия отдих. Ще Ви информираме какво да търсите, когато Ви трябва врата за спалня, за да можете да спите спокойно и да забравите за външния свят поне в часовете на покой.

Вратата трябва да е като щит

Ако се будите от всяко шумолене, тънките врати определено няма да подхождат на Вашата спалня. Най-добре шумът се спира от врата с изолиращ пълнеж на крилото, което може да бъде от естествено дърво или MDF, както и по-обикновеното ПДЧ. Моделите с изолация от лек картон с фина мрежа, няма да се справят добре със задачата. Добрата шумоизолация ще е мираж и ако сложите врата с неподходящо стъкло в спалнята. Ако има празнина под вратата на спалнята, ги преодолейте с преходни лайсни. Те уплътняват и допринасят за по-добрата изолация от странични шумове.

Стъклена интериорна врата, но каква?

Изцяло стъклените врати също не бива да се изключват, защото е възможно да бъдат надеждна бариера по пътя на звуковата вълна. Техните параметри на звукоизолация надвишават 22 dB, което е стандарт за обикновените дървени врати, но това е зависимо от стъклото, което ще изберете! Малко математика: индексът на звукоизолация на закалено стъкло с дебелина 4 mm е приблизително 30 dB, ако стъклото достигне дебелина 8 mm, индексът се повишава до 32 dB.

В случай, че през нощта светлината от съседните стаи не Ви пречи, тогава нямате нужда от плътно крило, а през деня дори ще се радвате на слънчевата светлина в апартамента си. Може да да изберете матирано или чисто прозрачно стъкло, но все пак първото е за предпочитане, предвид уединението, което всеки търси.

По-широка и голяма врата

Широк отвор за врата на спалня

Сигурно си мислете, че ако спалнята е мъничка, тогава вратата към нея трябва да е подходяща и да не заема място. Всъщност, широк портал с плъзгаща се или двойна портална врата може бъде по-практично решение, създавайки ефект на отворено пространство. Възможността за широко отваряне на вратите, също ще подобри циркулацията на въздуха в апартамента, което може да бъде особено ценно при горещо време.

Относно дизайна и цвета на крилото на вратата, всичко тук зависи от стила на интериора, общата цветова схема на стаята и Вашите усещания за красиво. Интериорни врати за спалнята във всеки стил и цвят, можете да изберете лесно и бързо!

Врата за спалня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *