Всеки желае да чувства удобството и лукса в дома си. За това могат много да допринесат интериорните врати. Висококачествените врати имат добра шумо и топлоизолация и е препоръчително да са изработени от екологични материали. Интериорнитe врати са част от обзавеждането и както всяка една друга съставна част на интериора, допълваj естетиката в дома. Внимателно решете към какъв стил в интериора ще се придържате. В последнов реме хората се стремят да купуват всички интериорни врати за дома си на един път, което никак не е лошо. Така се избягва вероятността да се получи разминаване в стила на различните стаи в жилището.

Другата неприятна страна на покупката на една интериорна врата и оставянето на покупката на другата за след време е, че може в момента, когато ни трябва вратата, да липсва този модел и да се налага да чакаме доставка или по-лошо – да се наложи да вземем друг модел. Хубаво е да използваме интериорни врати от един производител за цялото жилище. Прди да започнете с обиколките по магазините за избор на врати, преценте какъв бюджет можете да отделите за тази покупка.

Избора на интериорни врати не е никак прост. Вратата не е само едно крило, към нея се включват и уплътнение, каса, панти, дръжки. Разгледайте цените на пазара и решете само ново крило ли ще купувате или ще го комплектовате с каса. Не пропускайте и най-малкия детайл преди окончателно да се решите да купите даден модел. Моежте да използвате вратата за основен акцент в помещението. Не се притеснявайте да питате, когато нещо не ви е ясно.

Основните стилове интериорни врати са:

  • Класически – те са с прави и напълно изчистени линии
  • Хай-тек – врати с прости геометрични форми и максимално открити. Тези врати се използват за основен акцент в жилищния интериор
  • Модерен стил – те са с матово стъкло и флорални елементи
  • Техно стил – тези врати са без фризове, напълно изчистени са, имат строг и модерен стил
  • Барок – богато украсени с флорални мотиви и дърворезба, тези врати са подходящи за по-пищен стил на обзавеждане

Съвремените интериорни врати са изключително атрактивни и функционални. Съществува огромно разнообразие от модели и материали. Днешният човек залага на индивидуалното и уникалното при обзавеждането на дома. Проявете креативност и направете вашия шедьовър.

Модерни тенденции при интериорните врати
Отбелязана с:    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *