интериорни врати в къща

 

На пазара има различни врати по пълнеж и материал. Интериорните врати попринцип се изработват от ПДЧ, МДФ, HDF материал, от масивна дървесина, PVC, алуминий и други.

 

За единия елемент от интериорната врата, а именно за крилото съществуват различни възможности за пълнеж.

Те са следните:

 

1. ТИП „ПЧЕЛНА ПИТА”

пчелна пита интериорна врата

Този тип пълнеж носи името си от начина си на строеж. Това са дървесини от пресовани елементи, подредени под формата на пчелна пита. В оформените кутийки се запазва въздух като въздушен джоб. В този джоб се запазва стандартна температура и изолира помещението. Това е от базовите класове изолация, но си има своите плюсове, например е лека и вратите са с олекотена конструкция. Крилата с времето не провисват и се затварят много леко.

 

2. “ТРЪБНО ПДЧ”

Този вид изолация се изработват чрез екструдиране и пресоване. Това е метод номер едно за създаване на ПДЧ с отвори, с ниско тегло и по-евтина цена. Стърготините от дърво се полагат вертикално по площа на плоскостта, по този метод ще се постига много по малка дебелина, устойчивост на високо налягане и висока пожароустойчивост. Ниската гъвкавост на ПДЧ е голям плюс посредством неговата висока шумоизолация.

 

3. Пълнеж с „ОРЕБРЕНИЕ”

оребрение структура на крилото

Изработени врати от MDF и HDF, са допълнително оребрение от същия материал и са с крила с рамка от масив. MDF и HDF е абривиетура и означават плоскости от дървесни пресовани частички, съответно със средна MDF или с висока HDF плътност на частичите. Здравата им конструкция е тяхното най-голямо предимство.

 

4. ВРАТИ ОТ МАСИВНА ДЪРВЕСИНА

С изцяло плътно крило са конструирани вратите от масивна дървесина. Този е един от най-добрите варианти, на който бихте могли да се спрете.

 

5. КОНСТРУКЦИЯ „МОНОЛИТ”

Вратите с конструкция “Mонолит” представляват подсилени вертикални и хоризонтални елементи, които са от масивен HDF или MDF материал. Тези елементи са сглобени с вътрешни връзки.

От изключителна важност са интериорните врати в офиса или дома Ви. Те добавят стил и уют на Вашия офис, вила или дом. Най-общо казано интериорните врати много редовно се смятат за фрагмент от интериора на дома или офиса Ви, но подмяната на вратите помага за целия облик на пространството. Наложително е да се подменят и интериорните врати, които са леко, тежко повредени или са разместени спрямо касата на вратата.

С каква вътрешност са интериорните врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *