Врати със стъклен панел

Предимства

Интериорните врати със стъклени фрагменти са идеални за помещения с липса на естествена светлина. Те придават усещане за по-голямо пространство и подобряват осветеността.

Прозрачното стъкло осигурява светлина за стаята и проблемът с липсата на светлина се решава само с една интериорна врата. Ако не е необходимо допълнително осветление, тъмното стъкло ще „поеме“ излишната светлина и ще превърне вратата в интересен дизайнерски елемент от интериора. Със същата цел, особено за бани например е предпочитано матовото стъкло, което осигурява и известна конфиденциалност. Можете да изберете оригинални варианти под формата на картина или витражи, да използвате матирано или прозрачно стъкло. Вложките от светло стъкло визуално разширяват стаята, поради което се препоръчват за по-малките апартаменти.

Недостатъци

Стъклото е най-уязвимата точка в конструкцията поради крехкостта, затова те не са предпочитан вариант за детски стаи. Това важи особено за бюджетните опции с тънко стъкло. Хвърлена топка или прекалено силното затваряне на врата ще бъде достатъчно да счупи стъклото, фрагменти от които могат да наранят детето. Но плътната врата за детска стая, също не е най-добрият вариант, защото не пропуска достатъчно светлина. Вложките, които са издръжливи и се чупят на много дребни фрагменти, които са без остри краища са направени от:

  • триплекс;
  • закалено стъкло.

Трудно е да се повредят дори от възрастен, а дете изобщо не е способно на това. Стъклените вложки се нуждаят от немалка грижа, особено големите стъкла. Отпечатъци и всякакви мръсотии са ясно видими на повърхността им. Матираното стъкло ще помогне да се отървете от пръстовите отпечатъци, но значително ограничава избора на наличните модели.

Как да превърнете минусите им в плюсове

По-добре е да закупите интериорна врата с шарено или матирано стъкло. Това е универсален вариант, идеално вписващ се в интериора на стаята и повишава осветлението. Класическите вложки от стъкло могат да бъдат заменени с огледало или друг материал с отразяващи свойства. Тъмното ламинирано стъкло е за предпочитане пред обикновеното. Той е по-издръжливо и с висока естетика.

Предимства и недостатъци на врати със стъкло

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *