Декорирана интериорна врата

 

Ремонтите могат да изтощят човек изключително много. Ако искате да обновите Вашия интериор, не е нужно да стигате до тази точка. В апартамента Ви има неща, които се ползват от дълго време. Ако са с добро качество, вратите ще имат дълъг живот. За да спестите пари, има възможност за самостоятелно декориране на стари врати.

Можете да украсите всяка врата: със стъкло, в банята или дори във входа. Можете да изпълните всички методи сами, без да харчите много пари.

Живопис

Най-лесният начин да трансформирате стара врата е да я боядисате в различен цвят. Оцветяването е подходящо за всички материали. Всичко, което ще е необходимо е първо да извадите самата врата от пантите и да я разположите хоризонтално. Това ще осигури равномерно изсъхване на боята без капки. Важен момент е да премахнете предишния слой боя от вратата и да го почистите.

В допълнение към простото монохромно оцветяване има и много други техники.

  • Боядисайте страните на вратата с два различни цвята, които съответстват на цветовете на стаята.
  • Нанесете широки вертикални ивици с два цвята боя, те ще имитират американския стил на страната.
  • Използвайки различни шаблони, нанесете различни дизайни на вратата. Могат да се използват както консерви, така и спрей боя.
  • Ако вие сами можете да нарисувате нещо направете уникален шедьовър.
  • Боядисайте стъклото. Вратите често имат стъклени фрагменти. Ако боядисате стъклото във вратата с някои наситени цветове, тогава ще получите вид фреска, която ще даде на вратата определена реколта.

Нанасяне на фототапет

Съвсем просто е да декорирате интериорни врати с помощта на фототапет. Те са на достъпна цена, така че можете често да променяте и създавате нови дизайни. Друг плюс на фототапетите е лекотата на залепване. Трябва само да следвате инструкциите написани на всяка опаковка.

Декорация от плат

Декорирана интериорна врата

 

Винаги е по-лесно да избирате сред текстила, тъй като той има по-голям асортимент. Използвайте въображението си и вратите ще се трансформират моментално. Преди да започнете трябва да попълните определени нюанси. Първо, трябва да използвате лепило, което няма да оцветява тъканта. На второ място, самата тъкан не трябва да се рони и да оставя мъх. Идеалният вариант би бил използването на дебел памук.

Специални стикери

Можете да ги намерите в строителните супермаркети. Този метод е лесен за изпълнение и е подходящ за декориране на детски спални. Децата ще заобичат новият вид с анимационни герои или просто украсете с изображения на звезди, животни, така ще добавите нов вид и атмосфера.

 

Детска врата декорирана със стикери

Декориране на врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *