Два модела грузински входни врати

За да извлечете най-доброто от вашия поръчков дизайн на входна врата, винаги е чудесна идея да проучите различните дизайни и да научите силните им страни и естетическите им качества.

Грузинските врати

Като взели облика на панела от 17-ти век, грузинските дърводелци избрали да го подобрят по всякакъв възможен начин. Начинът, по който са го направили е чрез комбиниране на най-новите модни тенденции със старите методи на проектиране. Така дизайнерите измислили различни начини и пренаредили панелите на входните врати.

Панелите можело да бъдат високо повдигнати или ниски, което често придавало здрав вид на вратите, а много от тях били панели украсени с мъниста.

Грузински модел входна врата

През 18 век, този тип врати станал много популярен в Британската империя, особено в Дъблин, Ирландия. Характерното за вратите тогава билo:

  • масивност- до над 30 кг.
  • Те имали и много елементи от ренесансовия дизайн.

В същото време рядко се срещало стъкло в дизайна на грузинските врати. Коридорите често били изпълнени с мрак, тъй като никаква слънчева светлина не прониквала през вратите. За да бъдат по светли коридорите, по-късно през 18 век били въведени „фенерчета“. Тези полезни „устройства“ всъщност били стъкла, прикрепени над входните врати и по-късно се превърнали в характеристика на грузинския дизайн на входната врата, пропускайки светлина и чист въздух вътре. Все още остава спорът за името, тъй като не всички осветителни тела са били оформени като фенери. Името може да е резултат от факта, че „фенерчетата“ позволяват на въздуха да влиза вътре и да подклажда пожари в домакинствата.

Дизайнът от грузинската епоха е класически. Те предлагат уникалност и красива визия, докато преобладават традиционни тъмни цветове, и още по-добре, когато се комбинират с полиран хром например. Най-доброто при грузинските входни врати е това, че Ви позволяват да се изразявате.

Този стил при входните врати е все още изключително популярен днес в Лондон, а и в почти цяла Англия.

Грузински дизайн на входни врати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *