Необходимо ли е да монтираме допълнителна входна врата като втора в жилището, е питанка, на която трябва да дадем аргументиран отговор навреме. Ако вратата изглежда добре, защо трябва да харчим пари за допълнителна врата и ремонт? Явно не това е основната причина много хора да предпочетат допълнителната сигурност. Понякога втората врата е единственото и вярно решение на някои проблеми.

Откъде да започнем новия си дом?

Разбираемо, че трябва да стартираме от входната врата. Тя ви посреща и чрез нея придобивате първоначалното си впечатление относно дома. Основната функция на всички съвременни входни врати е да защитават жилището ви от кражби. В последно време значение придобива и една допълнителна функция – топло и шумоизолация. Ако вратата ви не е от най-новите, възможно е да не може да изпълнява тези важни функции. Това поставя питанка за монтирането на втора врата. Има два варианта: да поставим нова, съвременна и надеждна входна врата или да монтираме втора, допълваща функциите на вече съществуващата входна врата.

За да бъдем спокойни, че взимаме най-доброто решение, трябва да се запознаем с това какви са положителните и отрицателните характеристики на втората входна врата.

Предимства на втората входна врата:

  1. Допълнителна топлоизолация

Допълнителната топлоизолация е задължителна, ако вратата на входа на дома Ви не е изолирана. Има случаи, в които вътрешната страна на вратата, която се отваря към улицата, замръзва, въпреки изолацията, която притежава. Възможната причина би могла да бъде амортизацията, повредените вътрешни облицовки или деформации в областта на крилото на вратата. Необходимо е да се вземат навременни мерки. Добро решение е монтирането на допълнителна врата, която да играе ролята на топлинен буфер.

  1. Допълнителна шумоизолация

Шумоизолацията е изключително важна в жилищните блокове и кооперации. Дори и при най-новите врати не е възможно да се постигне пълна шумоизолация.

  1. Допълнителна защита

Входната врата е основната преграда и защита на дома от крадци. В случай, че имате две врати и същевременно жилището се пази от СОТ, като алармата е вързана с отварянето на първата врата, докато недоброжелателите правят опит да отворят втората врата, охранителите ще са известени за взлома и ще пристигнат навреме. В този случай втората врата играе важна роля.

  1. Естетическа роля

Винаги е добре да монтирате входна врата, подхождаща си с вътрешните врати и цялостната визия и обстановка.

Като главен минус на врата като втора такава е, че стеснява пространството вътре в дома. Поради това, че се отваря навътре, се намалява свободната площ в коридора. За монтирането на втора врата е необходима по-дебела стена, поради нуждата от разграничение от едната врата до другата. В подобни случаи се практикува изграждането на допълнителна стена.

За да избегнете недостатъците на поставянето на втора врата в жилището, заложете на покупката и монтирането на висококачествена метална входна врата. За правилен избор прочетете мненията в интернет и се консултирайте с компетентни консултанти. Направете търсене по думите – врати софия, ако сте от столицата или вашето населено място, за да намерите най-близките резултати.

Необходима ли ни е втора входна врата?
Отбелязана с:        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *