Трябва ли да се монтира втора входна врата в жилището, е въпрос, на който трябва да дадем отговор навреме. Ако вратата изглежда добре, защо трябва да харчим пари за допълнителна врата и ремонт? Явно не това е основната причина много хора да предпочетат допълнителната сигурност. Понякога втората врата е единственото и вярно решение на някои проблеми.

Откъде да започнем новия си дом?

Разбира се, че трябва да стартираме от входната врата. Тя ви посреща и създава първото впечатление за дома. Основната функция на всички съвременни входни врати е да защитават жилището ви от кражби. В последно време значение придобива и една допълнителна функция – топло и шумоизолация. Ако вратата ви не е от най-новите, възможно е да не може да изпълнява тези важни функции. Това поставя въпроса за монтирането на втора врата. Има два варианта: да поставим нова, съвременна и надеждна входна врата или да монтираме втора, допълваща функциите на вече съществуващата входна врата.

За да сме сигурни, че ще вземем правилното решение, трябва да знаем какви са предимствата и недостатъците на втората входна врата.

Предимства на втората входна врата:

  1. Допълнителна топлоизолация

Допълнителната топлоизолация е задължителна, ако входната ви врата не е изолирана. Има случаи, в които вътрешната страна на вратата, която се отваря към улицата, замръзва, въпреки изолацията, която притежава. Възможната причина би могла да бъде амортизацията, повредените вътрешни облицовки или деформация на крилото на вратата. Необходимо е да се вземат навременни мерки. Добро решение е монтирането на допълнителна врата, която да играе ролята на топлинен буфер.

  1. Допълнителна шумоизолация

Шумоизолацията е изключително важна в жилищните блокове и кооперации. Дори и при най-новите врати не е възможно да се постигне пълна шумоизолация.

  1. Допълнителна защита

Входната врата е основната преграда и защита на дома от крадци. В случай, че имате две врати и същевременно жилището се пази от СОТ, като алармата е вързана с отварянето на първата врата, докато крадците се опитват да отворят втората врата, охранителите ще са известени за взлома и ще пристигнат навреме. В този случай втората врата играе важна роля.

  1. Естетическа роля

Винаги е добре да монтирате входна врата, подхождаща си с интериорните врати и дизайн на жилището.

Основен недостатък на втората врата е, че намалява вътрешното пространство. Поради това, че се отваря навътре, се намалява свободната площ в коридора. За монтирането на втора врата е необходима по-дебела стена, заради нужното разстояние между двете врати. В подобни случаи се практикува изграждането на допълнителна стена.

За да избегнете недостатъците на поставянето на втора врата в жилището, заложете на покупката и монтирането на висококачествена метална входна врата. За правилен избор прочетете мненията в интернет и се консултирайте с компетентни консултанти. Напишете в търсачката – врати софия, ако сте от столицата или вашето населено място, за да намерите най-близките резултати.

Необходима ли ни е втора входна врата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *